Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κάλλη και ο Άλεξ κάνουν podcast για όλα τα ορατά και αόρατα που μας αλλάζουν τη ζωή

Η Κάλλη και ο Άλεξ κάνουν podcast για όλα τα ορατά και αόρατα που μας αλλάζουν τη ζωή

Η Κάλλη Αλεβίζου και ο Άλεξ Κάβδας, μια σωματική ψυχοθεραπεύτρια και ένας παρουσιαστής/συντάκτης/ηθοποιός, υπογράφουν τα Soul Stories ενώ δεν πιστεύουν ότι η ψυχή έχει ανάγκη να σωθεί. «Η ψυχή έχει ανάγκη να μάθει» λένε.

Ακούγοντας κανείς τα podcasts των Soul Stories ίσως να έχει κάποιες άγνωστες λέξεις. Δίνοντας χρόνο θα καταλάβει ότι δεν είναι άγνωστες αλλά μη κωδικοποιημένα, γνώριμα και βιωμένα νοήματα. Κάπως έτσι μου αποκαλύφθηκαν κι εμένα οι «σκεπτομορφές» και οι πολλαπλοί προορισμοί τους.

Για αυτό και θέλησα να μάθω περισσότερα για τους δύο μυστήριους αυτούς τύπους, την Κάλλη και τον Άλεξ και φυσικά για την ιδέα και τα μηνύματα που θέλουν να επικοινωνήσουν πίσω από τα podcasts τους.

-Πείτε μου λίγα λόγια για σας. Ποια είναι η ιστορία σας; Από που έρχεστε και που πηγαίνετε;

K: Ξεκινώντας από τα δώδεκα άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι μέσα μου είναι πέρα από τα συνηθισμένα. Μεγαλώνοντας και εξερευνώντας, βιώσα εμπειρίες ενεργειακές εξώκοσμες, διδασκαλίες, ταξίδια. Έγινα σωματική ψυχοθεραπεύτρια, κάνω αναδρομές και συστημικές αναπαραστάσεις για το οικογενειακό κάρμα, έφτασα να βλέπω κάθε ενέργεια στους άλλους .Όλα  εκείνα που έψαχνα έξω ,τα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, με οδήγησαν πίσω στον εαυτό μου, την ουσία μου. Δεν υπάρχει όμως τέλος στην διαδικασία , συνεχίζω να μαθαίνω και να αλλάζω συνειδητότητα.

Α: Σε κάθε στάδιο της ζωής μου, υπήρχε πάντα κάποιος άνθρωπος, συνήθως μια γυναίκα, που μου μάθαινε ότι συμβαίνουν πράγματα και μετά από τον φυσικό κόσμο, κάπου πέρα από αυτο που αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινότητα με τις αισθήσεις μας. Έτσι μεγαλώνοντας, ήξερα ως δεδομένο ότι υπάρχει παράλληλα με εμάς και ένας αόρατος κόσμος, ο οποίος με σαγήνευε αλλά στον οποίο δεν είχα άμεση πρόσβαση. Γνωρίζοντας την Κάλλη έμαθα σιγά σιγά να τον αντιλαμβάνομαι και να αντλώ πληροφορία και από εκεί. Ως παρουσιαστής, συντάκτης, ηθοποιός, social media expert η πληροφορία είναι η πνευματική μου τροφή, την οποία μεταφέρω εκεί έξω. Επομένως, αυτή η διεύρυνση πεδίου και συνειδητότητας σε νέες πηγές μου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθώ προσωπικά και επαγγελματικά.

-Πώς δημιουργήθηκε η σπίθα της συνεργασίας μεταξύ σας;

Κ: Από τότε που συναντηθήκαμε είχα πει στον Άλεξ ότι κάποια στιγμή θα συνεργαστούμε γιατί το ένιωθα στην ενέργεια να έρχεται.

Α: Σε μια εκδήλωση που διοργάνωσα για τον του Δήμο Αθηναίων και την Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου της UNESCO με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου βρέθηκε και η Κάλλη επειδή συμμετείχαν κάποιοι φίλοι της. Όταν μας συστήσαν, ξεκίνησε μεταξύ μας μια κουβέντα που δεν έχει τελειώσει ακόμη. Απλά μιλάμε συνέχεια! Σε αυτή τη σχέση, όπου κάνουμε ασταμάτητους συντονισμούς -γκουγκλάρουμε στο συμπαντικό ίντερνετ δηλαδή- ήρθε σαν καταλύτης η κολλητή μου Μαριλού (aka Madame Ginger) και μας είπε επιτακτικά να κάνουμε ένα podcast.

K: Έτσι ακριβώς! Αυτό που είχα νιώσει εγώ στα μηνύματα μέσα από τα κύματα, ήρθες και πρότεινες εσύ την υλοποίησή του. Ερχόμαστε από τον ίδιο πλανήτη, γνωριστήκαμε την ημέρα των ερωτευμένων μέσω του πεθαμένου παππού Ναπολέων του Άλεξ και πάμε μέσα από τη συνεργασία μας για αλλαγή συνειδητότητας – τη δική μας και όσων μας ακούνε!

-Πώς θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν έχει ακούσει κάποιο podcast σας την ιδέα πίσω από το έργο σας;

Κ. + Α.: ΚΟΥΛΑΜΕΝΤΟ!

Κ: Δεν είχα ιδέα από podcast. Μπήκαμε μαζί σε ένα στούντιο και έμαθα από μικρόφωνα και για την περιβόητη σκαλέτα – τη δομή μιας εκπομπής. Το αποτέλεσμα, στην τρίτη μας πλέον σεζόν, είναι μια μίξη πολλών θεμάτων που έχουν να κάνουν με ενέργεια και συνειδητότητα. Η αίσθηση που βγαίνει είναι ακριβώς σαν να τα λέμε οι δυο μας πίνοντας καφέ – όσα συζητάμε μεταξύ μας δηλαδή ούτως ή άλλως, με τα ίδια γέλια και τις ίδιες τρελές αντιδράσεις.

Α: Η Κάλλη παράλληλα με το ενεργειακό πεδίο, μου έδειξε και τι συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο με όλα αυτά: εκπομπές, συνέδρια, podcast, ειδικές πλατφόρμες, celebrity channelers και superstar healers. Η ιδέα ήταν να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και εμείς εδώ αλλά με γειωμένο τρόπο, απτό και καθημερινό. Θέλουμε να περάσουμε αυτή την πληροφορία σε ένα ευρύτερο κοινό.

Κ: Όσοι μας ακούν τακτικά ξέρουν και για το ιδιάζον λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε. Είτε πρόκειται για ειδικούς ενεργειακούς όρους, είτε για λέξεις που εφευρίσκει ο Άλεξ για να περιγράψει κάτι τη συγκεκριμένη στιγμή, πάντα καταλήγουμε να γελάμε. Κουλαμέντο όνομα και πράγμα!

Photo: Αφροδίτη Χουλάκη

Photo: Αφροδίτη Χουλάκη

-Ποιο είναι το μήνυμά σας; Τι θα θέλατε να πετύχετε με αυτά τα podcast;

Α: Η ενέργεια είναι κάτι εξαιρετικά πρακτικό. Όπως μπαίνουμε σε έναν χώρο και δεν νιώθουμε άνετα, ή γνωρίζουμε κάποι@ και ξέρουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν μάθουμε να εντοπίζουμε αυτές τις αισθήσεις, έχουμε τη δυνατότητα να δυναμώνουμε την αντίληψή μας και να την αξιοποιούμε.

Κ: Υπάρχει ένα πεδίο  που συνδέει και κινεί τα πάντα και θέλουμε ο κόσμος να το ξέρει γιατί θα του αλλάξει την ζωή. Η ιδέα της ενέργειας λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα μέσα, έξω και γύρω μας. Είναι κυριολεκτικά ο τρόπος που συνδεόμαστε με τους άλλους, με τα θεία, με τη φύση, όλα είναι συνειδητότητα και σύνδεση. Και φυσικά αυτό που λέμε πάντα: στην ενέργεια δεν υπάρχει ρατσισμός, όλα συνυπάρχουν σε αρμονία. Εσύ είσαι ο έγχρωμος και το ζώο και ο πρόσφυγας και το δάσος που καίγεται αλλά και αυτός που του έβαλε φωτιά, εσύ είσαι όμως και ο θεός

Α: Από την περασμένη άνοιξη ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε όσα παρουσιάζουμε στο podcast και σε βιωματικά σεμινάρια. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ένας όμορφος τρόπος για να νιώσει ο κόσμος πρακτικά όσα λέμε στα καστάκια μας. Με μεγάλη μας έκπληξη και χαρά είχαμε πάνω από 40 άτομα συμμετοχή στο καθένα. Τελικά, αυτή η πιο εμπειρική προσέγγιση λειτουργεί υπέροχα!

Κ: Στις 22 Οκτωβρίου διοργανώνουμε το 5ο κατά σειρά #SoulStoriesExperience με τίτλο Σαμάνικο Ζώο Δύναμης στο Buba Bistrot Exotique στην Κηφισιά. Στόχος είναι η ανακάλυψη του προσωπικού μας Ζώου Δύναμης όπως γνώριζαν οι Σαμάνοι ότι υπάρχει μέσα στον καθένα μας. Όταν συνδεθούμε μαζί του και το αφήσουμε να εκφραστεί, μας αλλάζει την ζωή. Πρακτικά πρόκειται για ένα βιωματικό τρίωρο βασισμένο στη σαμάνικη παράδοση και άλλες τεχνικές για σύνδεση με το ζώο και την δύναμη που μας ανοίγει νέους ορίζοντες.

-Ποια από τα σχόλια που έχετε ακούσει για τα podcast σας σας έχουν κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση;

Α: Τα περισσότερα σχόλια προέρχονται από γνωστούς μου ή κόσμο που γνωρίζω κοινωνικά. Μου λένε με τρομερή χαρά ότι ακούνε τα podcast ευλαβικά! Το πιο χαρακτηριστικό ήταν μια έγκυος φίλη φίλης, η οποία μας άκουγε κάθε βράδυ για να ηρεμήσει και να την πάρει ο ύπνος. Το αστείο ήταν ότι όταν με γνώρισε ο σύντροφός της μου σχολίασε «Ξέρω πολύ καλά τη φωνή σου, την ακούω κάθε βράδυ στο κρεβάτι μου!»

Κ: Μου στέλνουν μηνύματα ότι μας ακούνε κάθε μέρα γιατί τους ανεβάζει! Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε, επειδή το είχαμε στο μυαλό μας ότι εξακολουθούσαμε να είμαστε οι δυο μας που πίνουμε καφέ και τα λέμε. Σιγά σιγά, καταλάβαμε ότι αυτό έχει μεταδοτικότητα και ότι πίνουν και άλλοι καφέ μαζί μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μας σταματάνε στον δρόμο να μας μιλήσουν! Όλη αυτή η ανταπόκριση μας συγκινεί και είναι ο λόγος που συνεχίζουμε. Φυσικά να πούμε ότι η ενέργεια είχε τελικά δίκιο που επέμενε να το κάνουμε.

Α: ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΛΟΥ!

Photo: Αφροδίτη Χουλάκη

Photo: Αφροδίτη Χουλάκη

-Τα δέχεται εύκολα ο κόσμος τα νοήματα και τις έννοιες που περνάτε; Σίγουρα δεν αφορούν στην μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Απαιτούν άλλου τύπου αναζητήσεις

Κ:  Από την εμπειρία μας έχουμε καταλάβει ότι οι περισσότεροι όσων μας ακούνε τα δέχονται εύκολα, πολλές φορές επειδή είχαν από πριν παρόμοιες αναζητήσεις. Εμείς όπως και να έχει φροντίζουμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο επεξηγηματικοί, οπότε και όσοι δεν τα έχουν ξανακούσει, μπαίνει μέσα τους ο σπόρος. Αλλά, υπάρχουν φορές που και να μην γίνονται αντιληπτά σε συνειδητό επίπεδο τα νοήματα, ο κόσμος είναι πιο ανοιχτός και μπορεί να νιώσει, οπότε μας αρκεί και αυτό.

Α: Προσωπικά, ένα μεγάλο κομμάτι της δική μου ευθύνης είναι να κάνω τα νοήματα πιο εύληπτα, να επεξηγώ τις ορολογίες και να επιμένω κάνοντας συνεχώς ερωτήσεις στην Κάλλη, ώστε να βγαίνει το ζουμί του νοήματος. Είναι και ένα από τα σχόλια που ακούω, ότι πολλές φορές ο κόσμος ταυτίζεται με τις απορίες μου.

-Διαβάζετε πριν τα podcast σας; Ή βγαίνουν αυθόρμητα;

Α:  Στα πρώτα πρώτα μας επεισόδια, ξεκοκαλίζαμε τη θεματική κάθε επεισοδίου, κάναμε αναλυτική σκαλέτα, εκτυπώναμε κείμενα με πληροφορίες κοκ. Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, αρκεί ένα γρήγορο τηλεφώνημα μεταξύ μας και ξέρουμε ακριβώς τι θα πούμε. Συνήθως, είναι θέματα που έχουμε ούτως ή άλλως συζητήσει σε ανύποπτο χρόνο και όταν έρχεται η στιγμή λέμε «Α, νάτο! Είδες;». Επίσης, ξαφνιάζουμε και ο ένας τον άλλον με νέες πληροφορίες την ώρα της ηχογράφησης, αλλά υπάρχει και το στοιχείο του συντονισμού που ποτέ δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει.

Κ: Αυτό που ακούτε είναι παντελώς αυθόρμητο και της στιγμής. Παρουσιάζουμε πληροφορίες που τις γνωρίζουμε και υπάρχουν μέσα μας – ακόμη και η σκαλέτα βγαίνει μόνη της πλέον! Είναι ένας συνδυασμός γνώσεων, εμπειριών και του συντονισμού εκείνης της στιγμής – σαν να κάνουμε ένα download ενεργειακών μηνυμάτων και βγαίνει ένα αποτέλεσμα σαν αυτό που λέμε αυτόματη γραφή αλλά στην ομιλία.

Photo: Αφροδίτη Χουλάκη

Photo: Αφροδίτη Χουλάκη

-Πιστεύετε στην τύχη;

Κ: Απολύτως όχι. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε το πέταγμα της πεταλούδας στον Αμαζόνιο που λένε. Δηλαδή, το ότι έχει καεί ένα μεγάλο κομμάτι του Αμαζονίου π.χ. εμποδίζει εμάς εδώ στην Αθήνα να αναπνεύσουμε καθαρά αλλά ούτε που μας περνάει από τον νου. Σκεφτείτε πόσα άλλα πράγματα ορατά και αόρατα μας αλλάζουν τη ζωή. Όλα είναι ένα και συνδέονται μεταξύ τους, τίποτα δεν είναι τυχαίο και ας φαίνεται.

Α: Για μένα χρειάζεται να ορίσουμε τι ακριβώς εννοούμε με αυτή τη λέξη: το πεπρωμένο, την καλοτυχία, την επιμονή για επιτυχία, το καλό κάρμα; Είναι μια λέξη που εμπεριέχει ήδη πολλές έννοιες και αν υπολογίσουμε και τις «ενεργειακές» τις πλευρές τότε χαονόμαστε. Προσωπικά, θα την παρομοίαζα με μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους που ο καθένας αναγνωρίζει στον δικό του χρόνο. Από μικρός μου άρεσε πάντα «Το Θαλασσινό Τριφύλλι» του Ελύτη, αλλά διαφωνώ με την τελευταία στροφή – δεν θα το βρει κανείς να μας το στείλει, ο καθένας το εντοπίζει για τον εαυτό του, φυσικά με την υποστήριξη των γύρω του.

-Πιστεύετε στην αιωνιότητα;

Κ: Για να πιστέψω στην αιωνιότητα, χρειάζεται πρώτα να πιστέψω στην ύπαρξη ενός ενιαίου χρόνου. Σύμφωνα με τη γραμμική αίσθηση του χρόνου όπως τη θεωρούμε οι άνθρωποι, ο χρόνος κάπου αρχίζει και εκτείνεται σε ένα άπειρο. Σε άλλες διαστάσεις, σε σύμπαντα παράλληλα ή άλλα δεν ξέρουμε πως λειτουργεί η έννοια του χρόνου. Πιστεύω στο άχρονο περισσότερο από την αιωνιότητα.

Α: Ο Έντουαρντ Μπαχ, γιατρός που ανέπτυξε τα ομώνυμα ανθοϊάματα, έλεγε ότι κάθε ζωή μας (εφόσον δεχτούμε ότι ζούμε πολλαπλές) είναι μια μέρα μιας σχολικής χρονιάς. Αν έχουμε να ζήσουμε τόσα, μου φαίνονται ήδη σαν αιωνιότητα. Όπως και να έχει, θα ήθελα να βιώσω, να θυμάμαι και να μάθω όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται. Αν είναι και σε άλλους πλανήτες, ανώτερες διαστάσεις ή παράλληλους χρόνους, ακόμη καλύτερα!

-Υπάρχει η σωτηρία της ψυχής;

Κ: Από μόνη της η λέξη σωτηρία σημαίνει ότι από κάτι έχω να σωθώ και δεν μου αρέσει καθόλου να με βάζουν σε ενοχική κατάσταση πνεύματος. Η ψυχή μου δεν έχει από κάτι να σωθεί, έχει μόνο να μάθει. Εξιλέωση; Μα τι έχω κάνει τελοσπάντων; Αφήστε με, σας παρακαλώ!

Α: Θα συμφωνήσω με την Κάλλη, δεν θεωρώ ότι η ψυχή σώζεται από κάτι. Μαθαίνει και εξελίσσεται θεωρώ, ανεβαίνει επίπεδα και συνειδητότητες, επιλέγει εμπειρίες που θέλει να ζήσει, ώστε να πάει στο επόμενο κεφάλαιο. Για μένα εκεί είναι όλο το παιχνίδι, στην αυτοβελτίωση, την εξέλιξη και την άνοδο.

-Τι υπάρχει μετά;

Κ: Πολλά διαφορετικά και ενδιαφέροντα σενάρια ανάλογα με το τι μάθημα θέλει να ακολουθήσει η ψυχή μου! Από το να πάω σε άλλο πλανήτη, άλλη κατάσταση, να βρω τον τρόπο που θα εξερευνήσω μια νέα θεματική, όπως π.χ. τι μάθημα θα πάρω από την εξουσία σε αυτή τη ζωή.

Α: Από όσα έχω ακούσει και διαβάσει υπάρχουν πολλά πράγματα και διάφορες επιλογές είναι η αλήθεια.. Αλλά εμείς βρισκόμαστε στο τώρα και στο εδώ μας, οπότε με αυτό έχουμε να δουλέψουμε. Το μετά είναι για όταν έρθει και θα το διαχειριστούμε τότε!

*Φωτογραφίες : instagram.com/ houlaki

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024