Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 57χρονο για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του πέρσι τον Δεκέμβριο

Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 57χρονο για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του πέρσι τον Δεκέμβριο

Το έγκλημα συντάραξε τη Νέα Μάδυτο - Η γυναίκα έτρεξε να σωθεί - Ο άντρας την κυνήγησε με καραμπίνα και την πυροβόλησε πισώπλατα τρεις φορές.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 57χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι σκότωσε την 55χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, πυροβολώντας την πισώπλατα τρεις φορές με κυνηγετική καραμπίνα.

Το έγκλημα διαπράχθηκε πέρσι τον Δεκέμβριο, στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης, σε αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο, όπου προσέτρεξε η άτυχη γυναίκα για να σωθεί από τον οπλοφόρο που την καταδίωξε, ζητώντας επίμονα την επανασύνδεσή τους και την επιστροφή της στο σπίτι τους. Το Δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ζευγάρι ζούσε σε διάσταση από το 2017, έπειτα από 35 χρόνια γάμου, διάστημα κατά το οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά και εγγόνια. Η 55χρονη φέρεται να συνήψε νέα σχέση και καθώς ο δράστης ασκούσε πιέσεις με απειλές να τα ξαναβρούν, εκείνη μετοίκησε από το Κηπάκι Τρικάλων, όπου ζούσαν σε οικισμό Ρομά, στη Νέα Μάδυτο, φιλοξενούμενη στον αδελφό της.

Είχε απευθυνθεί στην αστυνομία

Για τις απειλές, μάλιστα, που φέρεται να δεχόταν, είχε απευθυνθεί στην αστυνομία, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ενώ λίγους μήνες πριν το φονικό ο 57χρονος φέρεται να διαμήνυσε σε συγγενικό πρόσωπο της θανούσας ότι θα σκοτώσει «εάν δεν κανονίσετε την επιστροφή της».

Όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, ο δράστης αφού πληροφορήθηκε από φιλικό πρόσωπο για τον τόπο όπου διαμένει πλέον η 55χρονη πήγε και τη βρήκε. «Την παρακολούθησε και καθώς βγήκε από το σπίτι την ακολούθησε με το αυτοκίνητο. Ζήτησε να μπει στο όχημα, αλλά εκείνη φοβήθηκε έτρεξε στο εργαστήρι άρτου και ζαχαροπλαστικής ασφαλίζοντας την γυάλινη πόρτα […] με τον δράστη να την πυροβολεί πισώπλατα κι από κοντινή απόσταση τρεις φορές», όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Η γυναίκα υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της μέσα στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν προς το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Οι υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στο πρόσωπο του 57χρονου η εμπλοκή του οποίου ταυτοποιήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Λίγες ώρες νωρίτερα εντοπίστηκε να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό του στον οικισμό Ρομά Αγία Σοφία Διαβατών κι αφού ομολόγησε την πράξη του υπέδειξε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών το σημείο όπου είχε κρύψει το φονικό όπλο (μέσα σε θάμνους στην περιοχή του Καλοχωρίου).

«Την αγαπούσα…»

«Την αγαπούσα, είναι ψέμματα ότι την είχα απειλήσει. Ήθελα απλώς να την φοβίσω. Της είπα «πάμε να συμμαζευτούμε, έχουμε παιδιά και εγγόνια». Μου απάντησε πως δεν είναι δικά μου τα παιδιά. Εκεί θόλωσα», ανέφερε κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Εκτός από την ισόβια κάθειρξη, το Δικαστήριο του επέβαλε επιπλέον φυλάκιση 4,5 ετών, ενώ μετά την ετυμηγορία επέστρεψε στις φυλακές.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024