ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο για τον διαβήτη
O ΕΟΦ ανακαλεί από τη αγορά την κυκλοφορία συγκεκριμένης παρτίδας γνωστού φαρμάκου για τον διαβήτη.
Με σημερινή του ανακοίνωση, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) δημοσιοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την κυκλοφορία συγκεκριμένη παρτίδα ενός γνωστού φαρμάκου για τον διαβήτη.
- Διαβάστε επίσης: ΕΟΦ: Ανακαλεί καλλυντικό πασίγνωστης εταιρείας
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, αποφασίστηκες η «ανάκληση της παρτίδας 12199798 (ημερ. λήξης 08/2025) του φαρμακευτικού προϊόντος Vipidia f.c. tab 25mg/tab, λόγω σφάλματος στην ταινία γνησιότητας. Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Takeda Ελλάς Α.Ε.
Η εταιρεία Takeda Ελλάς Α.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442