Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταρίκ Μπλακ: Πώς ο Μπαρτζώκας ετοιμάζει το «θηρίο»

Ταρίκ Μπλακ: Πώς ο Μπαρτζώκας ετοιμάζει το «θηρίο»

Ο Ταρίκ Μπλακ παίρνει σιγά-σιγά χρόνο συμμετοχής, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να περιμένει πολλά από τον θηριώδη σέντερ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε θετικά τις επίσημες υποχρεώσεις του τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Μετά την κατάκτηση του Super Cup, ήρθε η νίκη επί της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της Euroleague, αλλά και εκείνη κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας για την Basket League.

Η χρονιά είναι μεγάλη και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα χρειαστεί όλους τους παίκτες του. Ήδη ο Κώστας Παπανικολάου είχε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ήρθε να προστεθεί και ο Τζοέλ Μπολομπόι. Ο σέντερ των Ερυθρόλευκων γύρισε τον αστράγαλό του και εδώ είναι που μπαίνει στην εξίσωση ο Ταρίκ Μπλακ.

Ο θηριώδης σέντερ δεν αποκτήθηκε ως απλά μια συμπληρωματική λύση. Αλλά για να βοηθήσει ενεργά τους Πειραιώτες και πλέον μετά το χτύπημα του Μπολομπόι (είτε είναι σοβαρό, είτε όχι) καλείται να δηλώσει παρών και να ενισχύσει την Ερυθρόλευκη φροντ λάιν.

Το πρώτο δείγμα στις πρεμιέρες

Ο Μπλακ βρέθηκε εκτός αποστολής για τα ματς του Super Cup λόγω του περιορισμού των ξένων. Έτσι το ντεμπούτο του έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη και τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα για τη Euroleague. O Αμερικανός αγωνίστηκε για περίπου δέκα λεπτά σκοράροντας 3 πόντους με ένα καλάθι και φάουλ, ενώ κατέβασε 1 ριμπάουντ και έκανε 1 κλέψιμο.

Ο Μπολομπόι ήταν κομβικός και έτσι δεν χρειάστηκε παραπάνω στο παιχνίδι. Όμως μπόρεσε να δείξει μερικά από τα ψήγματα τού ταλέντου του. Η συνέχεια ήρθε απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, όπου ήταν λογικό να έπαιρνε χρόνο συμμετοχής μιας και ο Μουσταφά Φαλ έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης. Έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην Basket League που χρησιμοποιείται έπειτα από την αλλαγή του κανονισμού για τους 6+1 ξένους στο πρωτάθλημα.

Κόντρα στην ομάδα της Πάτρας ο Μπλακ έκανε εξαιρετική δουλειά. Ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, αγωνιζόμενος συνολικά για 23 λεπτά. Και μάλιστα μετά το χτύπημα του Μπολομπόι «κουβάλησε» την φροντ λάιν στο δεύτερο μέρος. Απολογισμός, δεύτερος σκόρερ με 13 πόντους (5/7 εντός πεδιάς, 3/4 βολές), 2 ριμπάουντ και 1 μπλοκ. Αριθμοί πολύ καλοί για το πρώτο του γεμάτο παιχνίδι.

Ο κομβικός ρόλος του Μπλακ ενόψει της συνέχειας

Ο Μπλακ έχει αποδείξει πολλάκις, όταν αγωνιζόταν στη Μακάμπι, πως αξίζει να βρίσκεται στη Euroleague. Όταν είναι στο 100% θεωρείται, και όχι άδικα, ένας από τους πιο κυριαρχικούς ψηλούς. Το αν θα φτάσει ξανά σε αυτά τα επίπεδα είναι άγνωστό, όμως στον Ολυμπιακό τον εμπιστεύονται και ο Μπαρτζώκας είναι διατεθειμένος να του δώσει την ευκαιρία.

Το ότι έδωσε κανονικά το παρών στην προετοιμασία είναι ιδιαίτερα θετικό και κάτι που τον βοήθησε ώστε να ενσωματωθεί καλύτερα στον τρόπο παιχνιδιού των Πειραιωτών. Αν βρεθεί σε ρυθμό θα συνθέσει μαζί με τους Φαλ και Μπολομπόι μια άκρως εντυπωσιακή τριάδα ψηλών που ο καθένας μπορεί να προσφέρει διαφορετικά πράγματα μέσα στο παρκέ.

Έχει τον όγκο να τα βάλει με οποιονδήποτε αντίπαλο και να τον νικήσει. Διαθέτει εξαιρετικά τελειώματα κοντά στο καλάθι, ενώ πρόκειται για έναν αξιόλογο ριμπάουντερ, με περίπου 5 ανά αγώνα στην καριέρα του στα ευρωπαϊκά παρκέ. Χαρακτηριστικά που δένουν στα θέλω του Έλληνα τεχνικού.

Εφόσον συνεχίσει να βγάζει αυτό το πρόσωπο και παραμείνει υγιείς, τότε θα έχει ενεργό ρόλο στο ροτέισον του Ολυμπιακού. Τα προσόντα τα έχει. Αν δείξει την απαραίτητη σταθερότητα θα γίνεται μόνο καλύτερος. Και όσο καλύτερος γίνεται, τόσο περισσότερο θα… τρίβει τα χέρια του ο Μπαρτζώκας. Και οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν στο «οπλοστάσιό» τους έναν ακόμη κυριαρχικό ψηλό για κοντράρουν τους πάντες.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024