Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σοφία Νικολάου: Εχω δεχθεί κακοποιητική συμπεριφορά

Σοφία Νικολάου: Εχω δεχθεί κακοποιητική συμπεριφορά

Η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια εξομολογείται

Με την έξαρση των κακοποιητικών συμπεριφορών, των σεξιστικών επιθέσεων αλλά και του σχολικού εκφοβισμού, πολλοί είναι οι επώνυμοι που τοποθετούνται επί των κοινωνικών αυτών προβλημάτων. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου, προκαλεί αίσθηση με όσα λέει. Αναφέρεται σε περιπτώσεις σεξισμού που και η ίδια υπέστη ενώ μιλά και γι το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για να προστατέψουν τα παιδιά τους από το bullying.

Λέει συγκεκριμένα:

«Διανύουμε μία περίοδο, εδώ και αρκετό καιρό, όπου τα δελτία ειδήσεων κατακλύζονται από περιπτώσεις που δεν χωρά ανθρώπινος νους. Κακοποιήσεις, ακόμα και δολοφονίες γυναικών, σχολικός εκφοβισμός και ξυλοδαρμοί μεταξύ ανηλίκων, συνθέτουν ένα σκηνικό που εκφεύγει ενδεχομένως του αστυνομικού δελτίου και ακουμπά τις παρυφές ενός δυσεπίλυτου κοινωνικού πλέον προβλήματος εγκληματικότητας, με χαρακτηριστικά φύλου ή ανάγκης επιβεβαίωσης και επίδειξης στις μικρότερες ηλικίες.

Προσπαθώ μέσα από τις παρεμβάσεις μου, αλλά το ίδιο οφείλουμε και στα παιδιά μας, να τους μιλάμε για την ομορφιά του διαφορετικού, για την αγάπη και το σεβασμό που πρέπει να έχουμε απέναντι στο αντίθετο φύλο και ότι «μάγκες» δεν τους κάνει ούτε η μουσική που ακούν, ούτε η σωματική υπεροχή, πολύ δε περισσότερο η βία. «Μάγκες» τους κάνει μόνο η μόρφωση και οι ανοιχτοί ορίζοντες.

Η «κακοποιητική συμπεριφορά» παίρνει μέσα στο πέρασμα της ζωής μας πολλές μορφές και εννοείται ότι την έχω βιώσει στο πετσί μου: και ως εργαζόμενη νέα γυναίκα και ως νέα δικηγόρος και ως γυναίκα σε θέση ευθύνης. Είπαμε όμως: οι δυσκολίες και οι διακρίσεις είναι εκεί για να μας ατσαλώνουν, όχι για να μας εμποδίζουν».

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024