Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ηγετική δύναμη στις ΑΠΕ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ηγετική δύναμη στις ΑΠΕ

«Στις 7 Οκτωβρίου, οι ΑΠΕ κάλυψαν για 1η φορά ολόκληρη τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας για 5 ώρες» και η χώρα μας «κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως το 2021 σε ηλιακή και αιολική ενέργεια ως μερίδιο της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας»

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή για πρώτη φορά καλύφθηκε η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4μμ κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Έβδομη θέση παγκοσμίως το 2021

«Στις 7 Οκτωβρίου, οι ΑΠΕ κάλυψαν για 1η φορά ολόκληρη τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας για 5 ώρες. Σημαντικό ορόσημο καθώς η Ελλάδα αναδεικνύεται γρήγορα σε ηγετική δύναμη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως το 2021 σε ηλιακή και αιολική ενέργεια ως μερίδιο της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» έγραψε στα αγγλικά στο twitter ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή σύμφωνα όχι μόνο καλύφθηκε από ΑΠΕ η ζήτηση σε ρεύμα, αλλά η παραγωγή ξεπέρασε για λίγο τη ζήτηση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η παραγωγή από μονάδες ΑΠΕ που είναι συνδεδεμένες στην Υψηλή και Υπερυψηλή Τάση, κινήθηκαν σε επίπεδα από 98% έως 121%, υπερβαίνοντας το μέγεθος του καθαρού φορτίου στο Σύστημα Μεταφοράς.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024