Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Έλληνας μουσικός που κάνει γνωστή τη Λαμία μέσω φούτερ του οίκου Balenciaga
Photo: Instagram

Ο Έλληνας μουσικός που κάνει γνωστή τη Λαμία μέσω φούτερ του οίκου Balenciaga

Πίσω από την αναφορά στην Λαμία του φούτερ που κοστίζει 1.150 ευρώ βρίσκονται οι Pink Martini και ο τρομπονίστας Αντώνης Ανδρέου. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο οίκος Balenciaga κάλεσε την 14μελή ορχήστρα Pink Martini να δημιουργήσει μια λίστα τραγουδιών (κάτι που είναι τάση πλέον, να κάνουν δηλαδή κάποιοι διάσημοι λίστα μουσικής για κάποιους άλλους διάσημους) για το Apple Music και με τη σειρά του ο οίκος μεταμόρφωσε τους ήχους σε ρούχα.

Και κάπως έτσι σχεδιάστηκε ένα φούτερ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Στο πίσω μέρος του συγκεκριμένου φούτερ βρίσκονται οι πόλεις που έχουν μεγαλώσει τα μέλη του Pink Martini. Ανάμεσα στις περιοχές, βρίσκεται και η Λαμία, στην οποία έχει μεγαλώσει ο τρομπονίστας της ορχήστρας, Αντώνης Ανδρέου, ο οποίος είναι μέλος της εδώ και εννέα χρόνια. Στο μπροστινό υπάρχει σκίτσο με τη συνεργασία, ένα αεροπλάνο και ένας πλανήτης. Όλα ενώνονται γλυκά και μαγικά. Ας είναι καλά η μόδα και η τέχνη.

Photo: Instagram

Photo: Instagram

Ποιος είναι, όμως, ο Αντώνης Ανδρέου των Pink Martini;

Ήταν το 2013, όταν οι Pink Martini αναζητούσαν τρομπονίστα, τον οποίον και βρήκαν στο πρόσωπο του Αντώνη Ανδρέου. Από τότε αποτελεί βασικό μέλος του συγκροτήματος, γυρνώντας μαζί τους τον κόσμο.

Γεννημένος στη Λαμία το 1981, ο Αντώνης Ανδρέου σπούδασε τρομπόνι, πιάνο και θεωρία της μουσικής στη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων.

«Μέρα με τη μέρα ανακάλυπτα πόσο μου αρέσει. Ήμουν πολύ τυχερός που βρέθηκα στη συγκεκριμένη φιλαρμονική, της οποίας ο μαέστρος, κύριος Μαντάς, πέρα από τα εμβατήρια και συνήθη κλασικά έργα, εμπλούτιζε το ρεπερτόριο με μοντέρνα στοιχεία και σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Έτσι με κέρδισαν και όλα αυτά τα ακούσματα και αποφάσισα να τα ακολουθήσω» θα πει ο Αντώνης Ανδρέου σε παλιότερη συνέντευξη του.

Ο Αντώνης Ανδρέου έχει συνεργαστεί με ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες, όπως η Καμεράτα, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, ενώ το 2004 συμμετείχε στην ορχήστρα της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Για τη συνεργασία του με τους Pink Martini θα προσθέσει: «Με πρότεινε ένας πολύ καλός φίλος που ζει και εργάζεται ως τρομπονίστας και αυτός στην Αμερική, ο Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος, ένας εξαιρετικός και άκρως ταλαντούχος μουσικός. Έτσι βρέθηκα μαζί τους για πρώτη φορά σε tour στην Ασία. Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μου συναυλία στην Κορέα, όπου χωρίς πρόβα ανέβηκα μαζί τους επί σκηνής μπροστά σε 4000 θεατές. Αντιλαμβάνεστε το άγχος μου αλλά και τη χαρά μου ταυτόχρονα».

Θεωρεί τύχη να είναι  μέλος ενός συγκροτήματος με παγκόσμιο μουσικό στίγμα;

«Πολλά πράγματα στη ζωή είναι και θέμα τύχης. Σαφώς όμως δεν αρκεί μόνο αυτή. Χρειάζονται πολλοί ακόμη παράγοντες για να μπορέσει να διατηρηθεί μία συνεργασία τέτοιου βεληνεκούς και πάνω από όλα η διαρκής μελέτη και αφοσίωση στη μουσική» θα απαντήσει.

Photo: Instagram

Τα hoodies και τα μακρυμάνικα T-shirts, σε ροζ και λευκό από 100% οργανικό βαμβάκι, φέρουν το λογότυπο των Pink Martini, που απεικονίζει ένα αεροπλάνο να κάνει κύκλους γύρω από τον κόσμο, με τις λέξεις Balenciaga Music Merch να βρίσκονται ακριβώς από κάτω.

«Έχει υπέροχες λεπτομέρειες για το συγκρότημα παντού με μια πολύ ζωηρή εικονογράφηση και η λίστα με τις πόλεις καταγωγής είναι τόσο συγκινητική» είχε πει η τραγουδίστρια China Forbes, στην Vogue. «Η Balenciaga είναι ένας εμβληματικός οίκος και επομένως έπρεπε να διαλέξουμε ανάλογα τραγούδια» πρόσθεσε.

Η τιμή του hoodie αγγίζει τα 1,150 δολάρια, ενώ της μακρυμάνικης μπλούζας τα 795 δολάρια.

*Με πληροφορίες από musisity.gr

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024