Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στεφανία Γουλιώτη στο in: Δουλεύοντας με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη νιώθεις οτι μπαίνεις σε ένα παραμύθι

Στεφανία Γουλιώτη στο in: Δουλεύοντας με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη νιώθεις οτι μπαίνεις σε ένα παραμύθι

Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλά για τον καθοριστικό ρόλο που υποδύεται στην πολυαναμενόμενη δραματική σειρά του MEGA, «Maestro», το θέατρο, τα καλλιτεχνικά της σχέδια αλλά και το κίνημα του #metoo στην Ελλάδα.

H Στεφανία Γουλιώτη  δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Αναζητά διαρκώς καινούργια καλλιτεχνικά μονοπάτια, που θα την εξελίξουν και θα τις προβάλλουν νέες διαδρομές ανακάλυψης. Στις συνειδήσεις του κοινού έχει καταγραφεί κυρίως ως μια πολύ καλή θεατρική ηθοποιός. Η ίδια δεν το αρνείται, ωστόσο βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής της, που επιθυμεί να κάνει και διαφορετικά πράγματα στην καριέρα της. Φέτος, θα την δούμε να υποδύεται μια πολύ ιδιαίτερη γυναίκα στο «Maestro». Τη συναντήσαμε και μας μίλησε ανοιχτά για όλα αυτά που της συμβαίνουν αυτήν την εποχή.

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας στη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Μaestro» που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στις 22.30, στο MEGA

Υποδύομαι την Αλεξάνδρα, μια γυναίκα περίπου 40 χρόνων, η οποία θα κάνει την είσοδο της στο σήριαλ σε ένα σημείο όπου τα πράγματα θα έχουν πάρει μια κατεύθυνση και θα τα ανατρέψει, φέρνοντας στην επιφάνεια στοιχεία από το παρελθόν της ζωής του Ορέστη (Χριστόφορος Παπακαλιάτης).

Η γυναίκα αυτή είναι ευκατάστατη, με αρκετή αυτοπεποίθηση, που θεωρεί ότι μπορεί να έχει τον έλεγχο για τα πάντα. Η ζωή όμως και η πραγματικότητα θα έρθει να της ανατρέψει αυτήν την πεποίθηση της. Βέβαια, η παρουσία της στη ζωή των ηρώων είναι πολύ καθοριστική.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη;

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συνεργάζομαι με τον Χριστόφορο, σε μια δουλειά που δεν έχει μόνο καλλιτεχνική αξία για μένα, αλλά αξία ζωής. Είναι η πρώτη φορά και νιώθω ότι υπάρχει μια υπέροχη χημεία μεταξύ μας.

Όταν μου ζήτησε να συνεργαστούμε μου είπε «έλα να κάνουμε παρέα, και όχι έλα να δουλέψουμε…». Δουλεύοντας μαζί του νιώθεις ότι μπαίνεις σε ένα παραμύθι.

Σαν να κρατά ένα μαγικό ραβδάκι και μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε και εμείς backstage τη δική μας παραμυθένια ταινία. Αυτό το ένιωσα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στους Παξούς για τα γυρίσματα. Γνωρίζοντας όλους τους συνεργάτες και βλέποντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο αισθητικής σε όλα τα επίπεδα. Ο Χριστόφορος πιστεύω ότι πλάθει συνειδήσεις.

Θίγει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα μέσω των δουλειών του. Όπως παλαιότερα –μεταξύ άλλων- παρουσίαζε πώς δύο γυναίκες μπορούν να μεγαλώσουν μόνες τους ένα παιδί, τώρα καταπιάνεται με την ενδοοικογενειακή βία αλλά και με πολλές μορφές καταπίεσης που βιώνουμε στις μέρες μας.

Παρακολουθείτε τηλεόραση; Πώς σχολιάζετε το γεγονός της άνθισης τα τελευταία χρόνια της μυθοπλασίας;

Δεν βλέπω πολύ τηλεόραση, ωστόσο έχω ξεχωρίσει αξιόλογες σειρές που προβάλλονται τα τελευταία χρόνια και θίγουν επίσης σημαντικά κοινωνικά θέματα. Και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο, ότι οι ελληνικές παραγωγές έχουν διάθεση να αναφερθούν σε σοβαρά ζητήματα, που θα έπρεπε βέβαια να ασχολούνται πιο επισταμμένα οι θεσμοί βρίσκοντας και λύσεις.

Πέραν της σειράς, πού θα σας δούμε τον χειμώνα; Θα κάνετε θέατρο ή κινηματογράφο;

Μέχρι τα τέλη Οκτώβρη συμμετέχω στη θεατρική παράσταση «Το Σώσε» στο θέατρο Παλλάς, στην κωμωδία του Μάικλ Φρέιν, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Μια βρετανική φάρσα που παρουσιάζει τη ζωή πίσω από την κουΐντα και τις προβληματικές σχέσεις μεταξύ των μελών ενός θιάσου.

Στη σκηνή είμαστε παρέα με τους Κ. Μαρκουλάκη, Σ. Καρύδη, Οδ. Παπασπηλιόπουλο, Γ. Χρυσοστόμου, Λ. Παπαληγούρα, Γ. Ψυχογυιό, Δ. Δαυίδ, Γ. Ζυγούρη. Κατόπιν για τη β’ σεζόν ετοιμάζουμε μια δουλειά με τον Πυγμαλιώνα Δαδακαρίδη και λίγο αργότερα θα συμμετέχω σε μια παράσταση του Γ. Χουβαρδά, για την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Πώς νιώθετε που το κοινό σας έχει κυρίως ταυτισμένη με το θέατρο;

Αυτό είναι αλήθεια. Είμαι σε μια μεταβατική φάση που θέλω να κάνω πλέον δικά μου πράγματα για το θέατρο. Να προτείνω κάποιες νέες ιδέες, μπορεί και να σκηνοθετήσω. Και όλο αυτό προέκυψε από την εποχή της πανδημίας, που πήρα μια απόσταση από τα πράγματα και είδα ότι μπορώ να μένω και λίγο εκτός και όχι να δουλεύω τόσο εντατικά. Ήμουν σε μια νεύρωση με το χρόνο και τις δουλειές μου. Να αποδεικνύω συνέχεια. Η ψυχή όμως καταναλώνεται.

Ποια είναι η σχέση σας με τα social media;

Θα την χαρακτήριζα ως μια σχέση μίσους και πάθους. Υπάρχουν περίοδοι που έχω πολύ ενεργητικότητα και φάσεις που απέχω συνειδητά. Δεν συμφωνώ σε αυτό το διπολικό ύφος που τα χαρακτηρίζει, από τη μια να προσπαθείς να περνάς κάποιες αξίες ζωής και από την άλλη να υπάρχει ένα στοιχείο εμπορευματοποίησης.

Ποιες είναι οι καλλιτεχνικές σας φιλοδοξίες;

Έχω στο νου μου κάποια υπέροχα έργα που γράφονται αυτόν τον καιρό στο εξωτερικό. Θα ήθελα να ασχοληθώ μιας και έχω μια καλή σχέση με τις ξένες γλώσσες και να βγει ένα καλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Έχετε δηλώσει ότι στο παρελθόν έχετε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από το γιατρό σας. Τι σας έκανε να το αποκαλύψετε;

Με αφορμή τις καταγγελίες συναδέλφων μου, θέλησα και εγώ να γνωστοποιήσω την προσωπική μου ιστορία. Πιστεύω ότι η πολιτεία ευθύνεται στο να βρει ουσιαστικές λύσεις στα συγκεκριμένα ζητήματα και να αρχίσουν όλα από μια βασική εκπαίδευση από τις νεαρές ηλικίες. Δυστυχώς ακόμα στην Ελλάδα, υπάρχουν στερεότυπα που είναι δύσκολο να καμφθούν και σε κάποια σπίτια συνεχίζονται να γίνονται εγκλήματα. Χρειάζεται να δούμε τι τελικά προκαλεί τη βία.

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον;

Να κάνω πολλά ταξίδια.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024