Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς 0-2: Υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Σέρβου ο Στέφανος

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς 0-2: Υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Σέρβου ο Στέφανος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ό,τι μπορούσε αλλά απλά… υπήρχε διαφορά κλάσης! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και κατέκτησε το ATP 500 της Αστάνα

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς διότι βρήκε μπροστά του ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν καθολικά ανώτερος και με 2-0 σετ (6-3, 6-4) σε 1 ώρα και 15 λεπτά κατέκτησε το ATP 500 της Αστάνα.

Ο θρύλος «Νόλε» γράφει ιστορία, καθώς με τον σημερινό τίτλο έφτασε συνολικά τους 90 στη μυθική καριέρα του! Σχεδόν άψογος σήμερα ο Σέρβος δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Στέφανο, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Σε 500άρια ο Έλληνας τενίστας έχει 0/9 τελικούς, ενώ έμεινε στους 9 τίτλους καριέρας. 5-0 ο Νόλε σε τελικούς επί του Τσιτσιπά!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τζόκοβιτς έχασε μόνο 3 πόντους στο σερβίς του στο πρώτο σετ και τρεις στον δεύτερο, για να φτάσει στον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στο Tour και την 16η σερί νίκη του. Από την άλλη πλευρά, ο Τσιτσιπάς έχει ρεκόρ 9-14 πλέον σε τελικούς και την Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο πρώτο σετ οι δύο αθλητές κρατούσαν τα σερβίς τους, μέχρι το σημείο που ο «Νόλε» όμως έκανε το καθοριστικό break. Στο 4-3 ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε το κακό πρώτο σερβίς του Στέφανου, έκανε το 5-3 και στη συνέχεια πήρε το σετ εύκολα για το 1-0.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Τζόκοβιτς όμως να κάνει το break νωρίτερα.

Στο 2-2 ο Νόλε στο σερβίς του Στέφανου έκανε το 0-40, έφτασε σε τριπλό break point και στη δεύτερη ευκαιρία ο Τσιτσιπάς έκανε ένα κακό drop shot και ο Τζόκοβιτς έφτασε στο υπέρ του 3-2 και με το σερβίς στα χέρια του πλέον. Δεν κατάφερε ποτέ να κάνει break ο Έλληνας αθλητής, με συνέπεια ο Τζόκοβιτς να επικρατήσει με 6-4 και να κατακτήσει τον τίτλο.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024