Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρνητής της κλιματικής αλλαγής, στα αριστερά!

Αρνητής της κλιματικής αλλαγής, στα αριστερά!

O βρετανός επιστήμονας Πίερς Κόρμπιν και οι κλιματικές προβλέψεις

Πριν από χρόνια, αναπάντεχα για πολλούς, στο πλευρό των αρνητών της κλιματικής αλλαγής βρέθηκε ο βρετανός επιστήμονας Πίερς Κόρμπιν, ειδικός στις κλιματικές προβλέψεις. Που είναι όμως κι αδελφός του πρώην αρχηγού του Εργατικού Κόμματος! Τοποθετημένος στην Αριστερά γενικά, διαφωνούσε όμως με τον αδελφό του για το κλίμα. Ο Κόρμπιν αρνείται την υποτιθέμενη «επιστημονική ομοφωνία» για την ανθρώπινη ευθύνη στην αλλαγή του κλίματος και υποστηρίζει εντελώς άλλα πράγματα. Επιμένει πως τα ΜΜΕ, το Μετεωρολογικό Γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου και πολλοί «διεφθαρμένοι επιστήμονες» επιχειρούν πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης στα πλαίσια μιας «συνωμοτικής επιχείρησης διευθυνόμενης από το Κατάρ με στόχο τη διατήρηση των τιμών του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα» (εφημερίδα «Independent», 14 Αυγούστου 2015).

Επίσης ο Κόρμπιν άσκησε έντονη κριτική στη Μάργκαρετ Θάτσερ που είχε δεχθεί πως η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα και είχε ξεκινήσει τότε την υπερχρηματοδότηση των ερευνητικών κέντρων που ασχολούνταν με το περιβάλλον και με τις βλαβερές συνέπειες των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η Θάτσερ βέβαια τότε είχε ως στόχο να κλείσει τα ανθρακωρυχεία και να συντρίψει την απεργία των εργαζομένων σε αυτά. Προκάλεσε όμως τη γιγάντωση του περιβαλλοντικού κινήματος. Εκτοτε ομολόγησε το λάθος της. Η ζημιά όμως είχε γίνει. Το τέρας των εκατοντάδων σχετικών κέντρων ερευνών είχε δημιουργηθεί. Και μάχονται για την επικράτηση των απόψεων και των πορισμάτων τους ώστε να μπορέσουν να αυτοδιαιωνισθούν.

Κι αλλού βέβαια βλέπουμε την Αριστερά να συγκρούεται με τους οπαδούς της ανατροπής της κλιματικής αλλαγής. Πρόσφατα είχαμε τη σύγκρουση της κυβέρνησης της κομμουνιστικής Κίνας με τη νεαρή σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η Τούνμπεργκ κάλεσε τους Κινέζους να πάψουν να χρησιμοποιούν chopsticks στο φαγητό γιατί καταστρέφονται έτσι τα δέντρα. Σύμφωνα με αναφορές, που το Reuters πάντως έχει διαψεύσει, οι Κινέζοι τής συνέστησαν να πάει ξανά στο σχολείο διότι το μπαμπού είναι φυτό και όχι δέντρο. Μάλιστα, θα πρέπει να πάψει να χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της χαρτί τουαλέτας διότι έτσι καταστρέφονται τα δάση!! Δηλαδή η Αριστερά εναντίον της Αριστεράς!! Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει…

Ο Κόρμπιν επιμένει πως ο ρόλος του ανθρώπου στο κλίμα είναι ασήμαντος και πως η άνοδος της θερμοκρασίας, όπως και το ψύχος σε άλλες περιπτώσεις, προέρχεται από τις κινήσεις του Ηλιου. Μάλιστα, το 2009 συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή που είχε οργανώσει το Heartland Institute. Ενα κέντρο ερευνών, δηλαδή, που εκφράζει βαθύτατο σκεπτικισμό για τις θεωρίες περί κλιματικής αλλαγής μέσω σωρείας μελετών που έχει εκδώσει.

Πέραν των άλλων, ο Κόρμπιν είχε λάβει μέρος στην τηλεοπτική παραγωγή του αγγλικού Καναλιού 4 «The Great Global Warming Swindle» («Η μεγάλη απάτη της κλιματικής αλλαγής») που είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο και πολλές αντιδράσεις. Πολλοί μάλιστα τον κατηγόρησαν τότε πως δεν είχε ειδικά ακαδημαϊκά προσόντα για το ζήτημα του κλίματος. Σε ειδικό πρόγραμμα του BBC Radio4 είχε γίνει θόρυβος το 2015 γιατί ως καλεσμένος είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στο Μετερεωλογικό Ινστιτούτο δίχως να αναφέρει την περίφημη «επιστημονική ομοφωνία» για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ, την οποία όμως αυτός αμφισβητεί. Το δε 2019 είχε αποκαλέσει την Γκρέτα Τούνμπεργκ «αγράμματο παιδί που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024