Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κριμαία: Η σιδηροδρομική κίνηση στη γέφυρα θα αποκατασταθεί το βράδυ λέει η Ρωσία

Κριμαία: Η σιδηροδρομική κίνηση στη γέφυρα θα αποκατασταθεί το βράδυ λέει η Ρωσία

Τι αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας για τη γέφυρα της Κριμαίας

Η σιδηροδρομική κίνηση σε μία κατεστραμμένη οδική και σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με τη Χερσόνησο της Κριμαίας θα αποκατασταθεί στις 20:00 σήμερα το βράδυ τοπική ώρα, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Μία μεγάλη έκρηξη που έγινε σήμερα περίπου στις 06:00 τοπική ώρα, κατέστρεψε το οδικό τμήμα της γέφυρας. Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους. Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για τη διερεύνηση του συμβάντος, πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου που βρισκόταν δίπλα στο φορτηγό που εξερράγη.

Οι αρχές ερευνούν τη διαδρομή του φορτηγού, ενώ αναζητούν στοιχεία και στον τόπο διαμονής του άνδρα.

«Οι ανακριτές της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής εντόπισαν τα στοιχεία του φορτηγού και του ιδιοκτήτη του. Πρόκειται για κάτοικο της επικράτειας του Κρασνοντάρ, έχουν ξεκινήσει έρευνες στον τόπο διαμονής του. Η διαδρομή του οχήματος εξετάζεται» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας

Η γέφυρα έχει υψηλό συμβολισμό για τη Ρωσία και αποτελεί σημαντική οδό εφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία και στη νότια κατεχόμενη από τη Ρωσία Ουκρανία.

Σε δηλώσεις τους ουκρανοί αξιωματούχοι υπονοούν ότι το Κίεβο βρίσκεται πίσω από το χτύπημα, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνουν και επίσημα την ευθύνη. Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Ρωσίας διά στόματος Ζαχάροβα δεν κατονομάζει υπεύθυνο για την έκρηξη και επιτίθεται στην Ουκρανία για τον τρόπο που υποδέχτηκε το γεγονός.

«Η αντίδραση του καθεστώτος του Κιέβου στην καταστροφή πολιτικών υποδομών αποτελεί απόδειξη της τρομοκρατικής φύσης του», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024