Βάση στα κατεχόμενα ως αντιστάθμισμα για τη βάση της Αλεξανδρούπολης υποστήριξε ότι θα εγκαθιδρύσει ο Ερντογάν, ο οποίος επανήλθε στον διάλογο που είχε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στην Πράγα.

Στη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη επανήλθε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτογραφία, επάνω), σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Πράγα.

«Πάντα παίρνεις οδηγίες από κάπου»

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε και πάλι ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή να συνομιλήσουμε για το Κυπριακό.

Δείτε ακόμα – Οι ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση στην Τουρκία και μέσω Αθήνας – Στρατηγική ή αντιπερισπασμός;

«Και απόψε (σ.σ.: προχθές) ο Αναστασιάδης είπε “να συναντηθούμε, να μιλήσουμε”. Εβαλε και κάποιους ενδιάμεσους. Του είπα, “πρόεδρε, εσύ φεύγεις τώρα άλλωστε”. Φεύγει σε δύο μήνες. Του είπα: “Σε μια τέτοια περίοδο, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συζητηθούν”. Του είπα επίσης, “εσύ πάντα παίρνεις οδηγίες από κάπου. Με τέτοιες οδηγίες, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτως ή άλλως. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να κατέβεις στο πηγάδι με το σχοινί άλλων. Διαφορετικά, θα κολλήσεις στο πηγάδι”».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με το τελεσίγραφο που απηύθυνε ο λεγόμενος «ΥΠΕΞ» των κατεχομένων προς τον ΟΗΕ ν’ αποσύρει την ειρηνευτική δύναμη μέσα σ’ ένα μήνα, εκτός αν αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.

Βάση στα κατεχόμενα

Ο τούρκος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι θα εγκαθιδρύσει βάση στα κατεχόμενα ως αντιστάθμισμα για τη βάση της Αλεξανδρούπολης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι «γίνεται λόγος για τουρκική βάση στην Καρπασία ως εναλλακτική της Αλεξανδρούπολης. Είμαστε έτοιμοι για τουρκική βάση;», απάντησε:

«Ξέρετε τι κάναμε γι’ αυτό τη στιγμή που κανείς δεν το είχε σκεφτεί; Η πρώτη μας δουλειά ήταν να τοποθετήσουμε UAV και SİHA στη Βόρεια Κύπρο.

«Τα UAV και τα SİHA μας είναι εκεί»

»Αυτήν τη στιγμή, τα UAV και τα SİHA μας είναι εκεί και μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο, όπως στο μέρος που αναφέρατε.

Εχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε. Γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε τη Βόρεια Κύπρο από όλες τις πλευρές, από κάθε άποψη.

Γίνει δεν γίνει, εμείς μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε στη Βόρεια Κύπρο με το που απογειωθούν τα αεροπλάνα μας από την ηπειρωτική μας χώρα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί».

Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr