Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλαντίμιρ Πούτιν: Λίγοι ευχήθηκαν για τα γενέθλια του Ρώσου προέδρου

Βλαντίμιρ Πούτιν: Λίγοι ευχήθηκαν για τα γενέθλια του Ρώσου προέδρου

Κιμ Γιονγκ Ουν, Ερντογάν, Λουκασένκο, Καντίροφ μεταξύ των λίγων ηγετών που ευχήθηκαν στον Βλαντίμιρ Πούτιν για τα γενέθλιά του.

Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση της εξουσίας του από τότε που ηγείται της χώρας του, ενώ παραμένει σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, βρίσκεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εν μέσω την εντονότερης αντιπαράθεσης Ανατολής – Δύσης από τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου και υπό την απειλή ενώ πυρηνικού πολέμου, ο Ρώσος πρόεδρος γιορτάζει τα 70α του γενέθλια.

Έτσι, την ημέρα των γενεθλίων του, ο Πούτιν θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση κορυφής της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στην Αγία Πετρούπολη, την κάποτε αυτοκρατορική πρωτεύουσα, σε μια εκδήλωση που σχεδιάστηκε για να δείξει ότι ο Πούτιν δεν είναι απομονωμένος.

Ο Θεός και η… εξουσία

Σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa που αναμετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, πολλοί ευχήθηκαν για την υγεία του Πούτιν τόσο από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ο πατριάρχης Κύριλλος παρακίνησε το ποίμνιο και τον κλήρο να αφιερώσουν δύο ημέρες προσευχής υπέρ υγείας και μακροημέρευσης του πλέον μακροημερεύοντα ηγέτη της Ρωσίας μετά τον Ιωσήφ Στάλιν.

«Ο Θεός σας τοποθέτησε στην εξουσία», διαπιστώνει στο μήνυμά του ο πατριάρχης που επαινεί τον ρώσο πρόεδρο για «την μεταμόρφωση της εικόνας της Ρωσίας, την ενίσχυση της κυριαρχίας της και των αμυντικών της ικανοτήτων, την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων».

Οι γνωστοί ηγέτες – φίλοι του Πούτιν

Τις ευχές τους στο Ρώσο πρόεδρο έστειλαν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Ιμομάλι Ραχμόν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ τόνισε πως ο Πούτιν «σημείωσε επιτεύγματα στην υλοποίηση του μεγάλου στρατηγικού στόχου για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Ρωσίας μέσω των ενεργητικών σας δραστηριοτήτων, αναλαμβάνοντας τη βαριά ευθύνη του αρχηγού κράτους για πολλά χρόνια», ανέφερε το TASS.

Σημείωσε επίσης ότι ο Πούτιν «απολαμβάνει μεγάλο σεβασμό και υποστήριξη από τις πλατιές μάζες του κόσμου».

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ έστειλε θερμό χαιρετισμό μέσω βίντεο, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν διαδραμάτισε για πολλά χρόνια ρόλο στην Τσετσενία και βοήθησε στην απελευθέρωση της περιοχής από την τρομοκρατία.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν έγραψε ως ευχή στον Ρώσο πρόεδρο: «Όσο υπάρχει ο Πούτιν, θα υπάρχει και η Ρωσία».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024