Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεσκόφ: Εκκληση για παγκόσμιο πόλεμο οι δηλώσεις Ζελένσκι περί προληπτικών πληγμάτων

Πεσκόφ: Εκκληση για παγκόσμιο πόλεμο οι δηλώσεις Ζελένσκι περί προληπτικών πληγμάτων

Εκκληση για να ξεσπάσει ακόμη ένας παγκόσμιος πόλεμος, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τις δηλώσεις Ζελένσκι για προληπτικά πλήγματα κατά της Ρωσίας, για παρερμηνεία των δηλώσεων του ουκρανού προέδρου έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας.

Το Κρεμλίνο καταδίκασε σήμερα την τοποθέτηση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για «προληπτικά πλήγματα» σε βάρος της Ρωσίας, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.

«Τερατώδεις συνέπειες»

«Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι παρά έκκληση για να ξεσπάσει ακόμη ένας παγκόσμιος πόλεμος με απρόβλεπτες, τερατώδεις συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμτίτρι Πεσκόφ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Reuters/Valery Sharifulin/Tass Host Photo Agency).

Δείτε ακόμα – ΗΠΑ: Την Ουκρανία πίσω από τη δολοφονία της Ντούγκινα «βλέπουν» οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Στη διάρκεια συζήτησης που οργάνωσε το αυστραλιανό ινστιτούτο Lowy, ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποστήριξε ότι τα πλήγματα είναι απαραίτητα για να αποκλειστεί ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων. Δεν διευκρίνισε σε τι είδους πλήγματα αναφερόταν.

«Τι πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ; Να καταστήσει αδύνατη τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία», αναφέρει ο Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Αυτό που είναι σημαντικό, απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση στη διεθνή κοινότητα… προληπτικά πλήγματα ώστε (οι Ρώσοι) να ξέρουν τι θα τους συμβεί αν τα χρησιμοποιήσουν (πυρηνικά όπλα)», συμπλήρωσε.

Παρερμηνεύτηκαν

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας Σερχίι Νικιφόροφ έσπευσε να διευκρινίσει πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ζελένσκι.

Ειδικότερα, ανέφερε πως «ο πρόεδρος μιλούσε για την περίοδο πριν την 24η Φεβρουαρίου (σ.σ. ημερομηνία έναρξης της ρωσικής εισβολής). Εκείνη την περίοδο, χρειάζονταν προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η ρωσική εισβολή.

»Σας υπενθυμίζω ότι τα μοναδικά μέτρα που συζητήθηκαν τότε ήταν προληπτικές κυρώσεις», δήλωσε ο Νικιφόροφ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024