Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή για τη Δικαιοσύνη, πρόκληση προς τη Δημοκρατία οι ναζιστικοί χαιρετισμοί Πλεύρη

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή για τη Δικαιοσύνη, πρόκληση προς τη Δημοκρατία οι ναζιστικοί χαιρετισμοί Πλεύρη

Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί του Κ. Πλεύρη για δεύτερη συνεδρίαση μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου δικάζεται η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, «προσβάλλουν τη δικαιοσύνη» «συνιστούν βάναυση πρόκληση προς τους συγγενείς των θυμάτων» και είναι απολύτως καταδικαστέα πράξη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στη δίκη της Χρυσής Αυγής καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και απευθύνεται στην κυβέρνηση ρωτώντας «ποια θέση έχει για το θέμα αυτό» και αν θα «παραμείνει παγερά αδιάφορη σκεπτόμενη τυχόν απώλειες προς τα δεξιά της».

Διαβάστε επίσης: Μάγδα Φύσσα στο δικαστήριο: Ονομάζομαι Μάγδα κι ο Παύλος είναι ο γιος μου

Βάναυση πρόκληση προς τους συγγενείς των θυμάτων

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρει: « Το δικαίωμα υπεράσπισης κάθε κατηγορουμένου στο κράτος δικαίου είναι ιερό και απαραβίαστο. Όμως το υπερασπιστικό έργο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως βήμα ή όχημα για προκλήσεις εναντίον της ιστορικής μνήμης και της δημοκρατίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθόπουλος και προσθέτει:

«Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί του Κ. Πλεύρη, συνηγόρου υπεράσπισης του Γ. Λαγού, για δεύτερη συνεδρίαση μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου δικάζεται η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και μάλιστα ενώ κατέθετε η Μάγδα Φύσσα για την δολοφονία του παιδιού της, προσβάλλουν τη δικαιοσύνη και τους δημοκρατικούς θεσμούς, βάλλουν σε συμβολικό επίπεδο κατά της έννομης τάξης, συνιστούν βάναυση πρόκληση προς τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και το σύνολο της κοινωνίας και είναι απολύτως καταδικαστέα πράξη.»

» Την ίδια προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά με ναζιστικούς χαιρετισμούς μέσα στο δικαστήριο, είχαν επιδείξει άλλωστε και οι οπαδοί του Κασιδιάρη στην προηγούμενη δικάσιμο».

Κλείνοντας απευθύνεται προς τους παράγοντες της δίκης ζητώντας «να προστατέψουν τη διαδικασία από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεκτροπές εφαρμόζοντας όσα προβλέπει η νομοθεσία».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024