Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
RT: Αναφορές στα ελληνοτουρκικά από το τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας

RT: Αναφορές στα ελληνοτουρκικά από το τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας

Πώς το Russia Today καταγράφει τις εντάσεις της χώρας μας με τους γείτονες

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρεται το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο της Ρωσίας, RT, το οποίο φιλοξενεί ένα από τα παραληρήματα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι φέρεται να ζήτησε στήριξη από την Ουάσινγκτον εν μέσω εντάσεων μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, γράφει το RT, δίνοντας έμφαση στα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η αναφορά Ερντογάν

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ενάντια σε ποιον; Κατά της Τουρκίας. Ό,τι κι αν κάνετε, εμείς θα συνεχίσουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Άγκυρα την Τρίτη.

Η απάντηση Μητσοτάκη

Η δήλωση αυτή ακολούθησε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα οποία ο Μητσοτάκης δήλωσε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι είναι βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας, όπως αναφέρει το RT.

H συνάντηση του Πρωθυπουργού

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Στρατιωτικών Υποθέσεων, Άνταμ Σμιθ, παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Επισήμανε επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, με βάση και το δεύτερο Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA). Επιπλέον, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, καθώς και για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, η οποία είναι απαράδεκτη. Τόνισε, δε, ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Επανέλαβε ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση το πλαίσιο αυτό.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024