Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «ταχυδρόμος» Μπακαμπού

Ο «ταχυδρόμος» Μπακαμπού

Το αδιανόητο ρεκόρ του κονγκολέζου φορ αλλά και ο τραυματισμός του Ελ Αραμπί που βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό ενόψει Καραμπάγκ

Yπάρχουν πολλοί τρόποι να διαπιστώσεις και ακόμη περισσότεροι για να… χαρείς με τη χαρά του άλλου. Κομμένο και ραμμένο σε… πατρόν Super League; Το παράδειγμα του Σεντρίκ Μπακαμπού φαντάζει ιδανικό. Κανονική «παράσταση» στην πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και υπογραφή φαρδιά πλατιά στην πρώτη νίκη της εποχής Μίτσελ: Σε αυτό το 2-0 της Κυριακής με τον Ατρόμητο που έμελλε να συστήσει στο «κοινό» μια αγαπημένη συνήθεια του 31χρονου σέντερ φορ από το Κονγκό. Τις «ντοπιέτες». Πώς να μην πετάει στα σύννεφα λοιπόν, με τέτοια αφετηρία;

Σαν ταχυδρόμος που χτυπάει πάντα δυο φορές, ο συγκεκριμένος φτάνοντας στο αντίπαλο κουτί. Με αποδείξεις: Ηταν την Κυριακή το 35ο ματς της καριέρας του που σκόραρε δύο γκολ και το 41ο που έβαλε παραπάνω από ένα. «Σεσημασμένος» και με τη… βούλα σαν να λέμε. Και μια από εκείνες τις μεταγραφές που επιβεβαιώνουν το αυτονόητο για τον πρωταθλητή Ελλάδας στη μεγάλη «εικόνα». Τα κυβικά ενός ρόστερ με δυνατότητες που καλά-καλά δεν μπορούν ακόμη να τις συνειδητοποιήσουν ούτε οι Ερυθρόλευκοι. Ο φορ που έγινε τον Γενάρη του 2018 η αιτία για την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Βιγιαρεάλ (40 εκατ. ευρώ από την κινεζική Μπεϊζίνγκ Γκουάν). Ο ίδιος που μια ματιά και μόνο στο βιογραφικό του επιβεβαιώνει σταδιοδρομία με 174 γκολ από το καλοκαίρι του 2010 και τις εμφανίσεις του με την U-19 της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Τότε που ταβάνι στις φιλοδοξίες και το ταλέντο του έμοιαζε μόνο ο… ουρανός.

Για… λουλούδια

Τον περασμένο Γενάρη επέστρεψε ο Μπακαμπού από την Κίνα. Και πίστεψε ότι το λιμάνι του θα είναι η Μασσαλία. Οτι η Μαρσέιγ θα γίνει η ομάδα που θα του προσφέρει πίσω τα… παράσημα που κέρδισε στην Ευρώπη ως το 2018 και δη από την εποχή που γίνονταν το σήμα «κατατεθέν» της Βιγιαρέαλ (2015-18) με 47 γκολ σε 105 ματς. Πιθανότατα θα ήταν ακόμη στο «Βελοντρόμ» αν το καλοκαίρι η Μαρσέιγ δεν άλλαζε προπονητή. Αν ο Χόρχε Σαμπάολι δεν έδινε τη θέση του στον γνωστό μας – από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ – Ιγκόρ Τούντορ. Αυτή η αλλαγή έβγαλε στην αγορά τον Μπακαμπού. Αυτή άνοιξε τον δρόμο για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Και αν ο 31χρονος συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο; Ισως οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να στείλουν στους Μασσαλούς… λουλούδια.

Μέχρι στον… Φαλ

«Είμαι επιθετικός και ο ρόλος μου στην ομάδα είναι να βάζω γκολ. Ομως χωρίς τη δουλειά των συμπαικτών μου, δεν μπορώ να σκοράρω. Επομένως θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα και ιδιαίτερα τον Γιουσέφ (σ.σ. Ελ Αραμπί) που δυστυχώς τραυματίστηκε και τον Ματιέ (σ.σ. Βαλμπουενά) που μου έδωσε την ασίστ για το 2-0. Ξέρω πως ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια που παίζει. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε υπερήφανους τους οπαδούς μας» έλεγε το απόγευμα της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο 31χρονος. Και είναι ενδεικτικό του πόσο άνετα νιώθει πλέον με τον Ολυμπιακό που το ίδιο βράδυ έσπευσε να στείλει συγχαρητήρια και στον Μουσταφά Φαλ για την ανάδειξή του σε MVP στο Super Cup του μπάσκετ. Στον πρώτο τίτλο της χρονιάς για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Συγχαρητήρια που εντοπίστηκαν στην απεραντοσύνη των social media και προκάλεσαν μπόλικο ενδιαφέρον. Λες και βρίσκεται στην οικογένεια του Ολυμπιακού, χρόνια…

Προσγείωση

Είναι δεδομένο πως η εμφάνιση της Κυριακής και η νίκη έφτιαξε τη διάθεση στον Ολυμπιακό. Οπως δυστυχώς είναι δεδομένη και η προσγείωση από χθες το μεσημέρι όταν επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πράγματι έχει πρόβλημα στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του δεξιού γόνατος. Κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να στερηθεί των υπηρεσιών του για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για δύο με τρεις εβδομάδες. Εάν υποθέσουμε ότι ο Ελ Αραμπί θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες, αυτό σημαίνει ότι θα απουσιάσει τουλάχιστον στα τρία από τα εναπομείναντα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια (Καραμπάγκ εντός και εκτός, Φράιμπουργκ εκτός, Ναντ εντός). Επίσης, θα χάσει τις αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ (εκτός), το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (εντός) και τα ματς με Παναιτωλικό, Λαμία. Και θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πριν απ’ τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αντιπάλους Ναντ, Παναθηναϊκό (εκτός), Λεβαδειακό (εκτός), ΑΕΚ (εντός).

Δύο λύσεις

Με δεδομένο ότι ο Μπακαμπού δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού αλλά και ότι πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Ουί Τζο Χουάνγκ (ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας) οι Πειραιώτες μένουν ουσιαστικά με δύο επιλογές για το ματς της Πέμπτης με την Καραμπάγκ σε ό,τι αφορά στην κορυφή της επίθεσης. Τον Αμπουμπακάρ Καμαρά και τον Πεπ Μπιέλ που ειδικά στη θητεία του στην Κοπεγχάγη έπαιξε μπόλικα ματς στην κορυφή της επίθεσης. Η προετοιμασία για το ματς με τους Αζέρους ουσιαστικά ξεκινά από σήμερα. Χθες στον Ρέντη υπήρχε ένα πρόγραμμα «αποθεραπείας».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024