«Εάν ο τούρκος πρόεδρος ο οποίος έχει δυναμιτίσει το κλίμα, ζητήσει συνάντηση με τον Μητσοτάκη, η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά», ανέφερε ο ίδιος.

Θετική στάση διατηρεί η κυβέρνηση για ενδεχόμενη συνάντηση ΜητσοτάκηΕρντογάν στην Πράγα, αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών:

«Εάν ο τούρκος πρόεδρος ο οποίος έχει δυναμιτίσει το κλίμα, ζητήσει συνάντηση με τον Μητσοτάκη, η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά».

Θυμίζεται ότι στις 6-7 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην Πράγα, παρουσία και των ηγετών των δύο χωρών.

Βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των ηγετών στην Πράγα, όπως σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, θα είναι ωστόσο το ενεργειακό πρόβλημα.

Απαντώντας σε ερώτηση περί του ρόλου των ΗΠΑ στην ελληνοτουρκική κρίση, ο εκπρόσωπος ανέφερε: «Αναγνωρίζουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις αμερικανών αξιωματούχων για την προκλητική στάση της Τουρκίας, και ότι η κυριαρχία μας δεν αμφισβητείται, όπως και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κογκρέσο που δείχνουν ότι η πολιτική της Τουρκίας δεν μπορεί να οδηγήσει σε κάτι διαφορετικό για τα F-16. Όλοι οι σύμμαχοί μας αλλά κι ο υπόλοιπος κόσμος στέκονται απέναντι σε κάθε αναθεωρητική διάθεση».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε επίσης πως η κυβέρνηση παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και πως είναι σε εγρήγορση.

Σε κοινωνικά θέματα ο ίδιος αναφέρθηκε στην λειτουργία των νέων ψηφιακών ΚΕΠΑ, ενώ απονεμήθηκε επίσης το 97% των εκκρεμών συντάξεων.

Σε θέματα άμυνας ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι ξεριζώθηκε ακόμα ένα άβατο ανομίας στην πανεπιστημιούπολη και εγκαινιάσθηκε η πυραυλάκατος Βλαχάκος.

Επίσης σε διεθνές επίπεδο, τόνισε πως η Κομισιόν υιοθέτησε τον ελληνικό μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών και στην συμφωνία με την Total, αλλά και την λειτουργία του διασυνδετήριου αγωγού IGB.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr