Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: «Μεγάλες ευθύνες Μητσοτάκη για την επικίνδυνη εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα με την υπογραφή MoU Τουρκίας - Λιβύης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Μεγάλες ευθύνες Μητσοτάκη για την επικίνδυνη εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα με την υπογραφή MoU Τουρκίας – Λιβύης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, μάλιστα, πως η συμφωνία αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες αφού ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε στον ΟΗΕ τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Μένφι, «χωρίς να θέσει καν θέμα παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου».

Ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για την εκμετάλλευση από την Άγκυρα της λιβυκής ΑΟΖ.

«Η υπογραφή νέων μνημονίων συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης στον ενεργειακό τομέα, στη βάση του παράνομου μνημονίου του Νοεμβρίου 2019, αποτελεί μία ακόμη εξαιρετικά δυσμενή και επικίνδυνη εξέλιξη για τα συμφέροντα της Ελλάδας», επισημαίνει η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης: «Τορπίλη» από το κοινοβούλιο της Λιβύης στην συμφωνία με την Τουρκία

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες αφού ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε στον ΟΗΕ τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Μένφι, χωρίς να θέσει καν θέμα παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και μετά από δύο χρόνια συστηματικού αποκλεισμού της Ελλάδας από ευρωπαϊκές συνόδους για τη Λιβύη, στις οποίες συμμετείχε ενεργά η Τουρκία».

«Απόλυτη αποτυχία του δόγματος του ‘πιστού και προβλέψιμου συμμάχου’»

Και προσθέτει: «Έρχεται λίγες μέρες αφότου ο κ Μητσοτάκης επιβεβαίωσε δημόσια ότι κόκκινη γραμμή της Ελλάδας είναι η προάσπιση της κυριαρχίας της στα 6 νμ και όχι η προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα της».

«Σε αυτό το πλαίσιο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η Τουρκία ανακοινώνει για πρώτη φορά έρευνες δυτικά του 28ου μεσημβρινού στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση ενός παράνομου μνημονίου».

Και καταλήγει: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη σημαντική εθνική υποχώρηση, που επιβεβαιώνει την απόλυτη αποτυχία του δόγματος του ‘πιστού και προβλέψιμου συμμάχου’, που προβαίνει σε πρωτοφανείς παραχωρήσεις στους εταίρους του, χωρίς τις παραμικρές εγγυήσεις για τα εθνικά συμφέροντα και για πιέσεις στην Τουρκία προκειμένου να επανέλθει στον διάλογο, στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024