Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δώρα για τους άντρες: Αυτός ο άλυτος γρίφος - Τι τους αρέσει τελικά;

Δώρα για τους άντρες: Αυτός ο άλυτος γρίφος – Τι τους αρέσει τελικά;

Προς όλους τους άνδρες: Μπορείτε, σας παρακαλώ, να διευκολύνετε την αγορά δώρων για εσάς; Και επίσης, μπορούν μερικά μπιχλιμπίδια να τραβούν το βλέμμα σας καμιά φορά;

Προς όλους τους άνδρες: Μπορείτε, σας παρακαλώ, να διευκολύνετε την αγορά δώρων για εσάς; Και επίσης, μπορούν μερικά μπιχλιμπίδια να τραβούν το βλέμμα σας καμιά φορά;

«Έχω ένα σωρό πράγματα που θα ήθελα πολύ να κάνω δώρα. Αλλά οι άντρες στη ζωή μου είτε δεν θέλουν τίποτα – είτε θέλουν κάτι που δεν θα σκεφτόμουν ποτέ» γράφει η Emma Beddington, στη Guardian.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα του δώρου είναι κάπως προσωπική υπόθεση. Δηλαδή, κάνουμε ένα δώρο στον άλλον που έχουμε διαλέξει εμείς, με το δικό μας γούστο. Οπότε, εκεί ακριβώς μπορούμε και να την πατήσουμε.

«Ένα ρίγος τρόμου διατρέχει το πνεύμα μου αυτή την εποχή του χρόνου, παρά τις χρυσοπράσινες δόξες του φθινοπώρου: τρεις άνδρες που γνωρίζω έχουν γενέθλια σε σύντομο χρονικό διάστημα» συνεχίσει η Emma Beddington.

«Γιατί για πολλούς -αν όχι για όλους τους άνδρες- είναι τόσο δύσκολο να βρουν δώρα που να τους γυαλίσουν; Μήπως δεν έχουν μπιχλιμπίδια που τους τραβάνε το μάτι, πράγματα που λαχταρούν και υπερβολές που ενδεχομένως κοιτούν με νυσταγμένα μάτια στην οθόνη του κινητού τους πριν τους πάρει ο ύπνος;» αναρωτιέται η δημοσιογράφος.

«Υπάρχουν περίπου 40 πράγματα που θέλω ανά πάσα στιγμή: Μπορώ να απαριθμήσω μια λίστα ταξινομημένη με βάση την τιμή και την ευκολία απόκτησης, από ένα κουδούνι ποδηλάτου μέχρι μια κότα ράτσας deathlayer.

»Οι άντρες στη ζωή μου, προφανώς, δεν το κάνουν. Ο σύζυγός μου θέλει μόνο αντικείμενα που σχετίζονται με την τεχνολογία με προδιαγραφές τόσο ασαφείς που πρέπει να αναζητηθούν μέσω διευθύνσεων URL που μόνο ο ίδιος έχει αποθηκεύσει. Ο πατριός μου είναι ένας διαβόητος ασκητής, του οποίου ο σημερινός στόχος φαίνεται να είναι να απελευθερωθεί από όλα τα υλικά αγαθά, ενώ ταράζεται αν μπει στη ζωή του έστω και ένα απροσδόκητο πακέτο μπισκότων. Και στα 40 χρόνια που αγοράζω δώρα, είχα μόνο δύο επιτυχίες με τον πατέρα μου: φωτογραφίες των εγγονών του και μια κάμερα για βιντεοσκόπηση σαφάρι (και τα δύο ιδέες του συζύγου μου)» γράφει η δημοσιογράφος και πολλές γυναίκες ίσως ταυτίζονται μαζί της –τουλάχιστον όσες δεν επιθυμούν να κάνουν δώρο τεχνολογίας στους άντρες του περιβάλλοντός τους.

«Πονάει γιατί τα δώρα έχουν σημασία για μένα. Θέλω να τους γνωρίζω αρκετά καλά ώστε να τους εκπλήσσει και να τους χαροποιεί, ας πούμε, μια βικτοριανή κούπα από γυαλιστερή πορσελάνη με έναν κακοφτιαγμένο βάτραχο σχεδιασμένο στον πάτο της. Κι όμως, αυτή τη στιγμή είμαι βαθιά μέσα στην ντροπή του θέματος των αντρικών δώρων, παρουσιάζοντας ως έκπληξη (σιγά μην είναι!) βιβλία, ποτά και φαγητό. Τα ίδια πράγματα κάθε χρόνο» γράφει η δημοσιογράφος και ολοκληρώνει τη σκέψη της με μία παράκληση:

«Σας εκλιπαρώ άνδρες, μοιραστείτε τα προσωπικά σας πάθη. Πείτε «Ωχ!» στις βιτρίνες των καταστημάτων, ή ιδέες για ντεκουπάζ ή αρχίστε να συλλέγετε αντικέ ξύστρες μολυβιών, οτιδήποτε, παρακαλώ».

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024