Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2022: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή νέων στην κριτική επιτροπή

Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2022: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή νέων στην κριτική επιτροπή

Αν είστε γονείς εφήβων 12-14 ετών που τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή για την ταινία που θα λάβει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2022, πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 21 Οκτωβρίου.

H Ευρωπαϊκή και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους – Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – CineDoc Kids), προσκαλούν νέους και νέες ηλικίας 12-14 ετών, από όλη την Ελλάδα, να συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή που θα επιλέξει ποια ταινία θα τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2022.

Διαβάστε επίσης: H νέα ταινία του Γιώργου Κορδέλλα σε πρώτη παγκόσμια προβολή στο Μανχάταν

Οι τρεις υποψήφιες ταινίες (Animal του Cyril Dion από την Γαλλία, Comedy Queen της Sanna Lenken από τη Σουηδία, Dreams are like wild tigers του Lars Montag από την Γερμανία) θα είναι διαθέσιμες για θέαση με ελληνικούς υπότιτλους SDH (Subtitles for Deaf and/or hard of Hearing) στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, από 7 ως 11 Νοεμβρίου.

Η διαδικασία συμμετοχής

Επίσης, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα σε 42 χώρες, τα συμμετέχοντα άτομα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με έμπειρες και έμπειρους κινηματογραφίστριες και κινηματογραφιστές – βραβευμένα μέλη της Ακαδημίας, να ψηφίσουν online και να παρακολουθήσουν την τελετή απονομής και την βράβευση της νικήτριας ταινίας μέσω live streaming.

Η πρόσβαση των συμμετεχόντων στην πλατφόρμα, για την παρακολούθηση αλλά και τη διαδικασία ψηφοφορίας, θα γίνεται με την εισαγωγή ειδικών κωδικών πρόσβασης, οι οποίοι θα στέλνονται στο κάθε συμμετέχον άτομο ξεχωριστά, κατόπιν αίτησής του.

Ειδικά τον Πύργο Ηλείας, η δράση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, με την επιμέλεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, στις 13 Νοεμβρίου.

Αν είστε γονείς ή κηδεμόνες νέων 12-14 ετών που θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή μέσω της online φόρμας που θα βρείτε σε αυτή τη διεύθυνση  https://forms.gle/sywG1BSWfCK2WZsb9 έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Για την συμμετοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο email: yaa.greece@gmail.com

Λίγα λόγια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού

Ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεανικού Κοινού προσφέρει την ευκαιρία στα νέα άτομα που συμμετέχουν να παρακολουθήσουν Ευρωπαϊκές ταινίες που απευθύνονται στην ηλικία τους και προσεγγίζουν με ευαισθησία και χιούμορ τα ζητήματα που τα απασχολούν.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων κινηματογραφιστών και κινηματογραφιστριών, έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να επικοινωνήσουν με συνομήλικά τους άτομα στην Ευρώπη – μια εμπειρία που τα περισσότερα παιδιά ζούνε για πρώτη φορά. Λειτουργούν επίσης, ως πανευρωπαϊκή κριτική επιτροπή, ψηφίζοντας τον νικητή αμέσως μετά τις προβολές.

Οι 42 χώρες που συμμετέχουν είναι οι εξής:

ΑΛΒΑΝΙΑ / ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ / ΑΥΣΤΡΙΑ / ΒΕΛΓΙΟ / ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ / ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ / ΓΑΛΛΙΑ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ / ΔΑΝΙΑ / ΕΛΒΕΤΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΣΘΟΝΙΑ / ΙΡΛΑΝΔΙΑ / ΙΣΛΑΝΔΙΑ / ΙΣΠΑΝΙΑ / ΙΣΡΑΗΛ / ΙΤΑΛΙΑ / ΚΟΣΟΒΟ / ΚΡΟΑΤΙΑ / ΚΥΠΡΟΣ / ΛΕΤΟΝΙΑ / ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ / ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ / ΜΑΛΤΑ / ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ / ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ / ΝΟΡΒΗΓΙΑ / ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΟΥΓΓΑΡΙΑ / ΟΥΚΡΑΝΙΑ / ΠΟΛΩΝΙΑ / ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  / ΡΟΥΜΑΝΙΑ / ΡΩΣΙΑ / ΣΕΡΒΙΑ / ΣΛΟΒΑΚΙΑ / ΣΛΟΒΕΝΙΑ / ΤΟΥΡΚΙΑ / ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Οι 3 υποψηφιότητες αναδείχθηκαν όπως κάθε χρόνο μετά από μια διαδικασία δύο φάσεων. Αρχικά μια διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από την Joana Domingues, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (παραγωγός / Πορτογαλία), τον  Andrey Hadjivasilev (σκηνοθέτης-παραγωγός / Βουλγαρία), την Faridah Nabaggala (εκπρόσωπος ECFA, δ/ντρια φεστιβάλ και συγγραφέας / Νορβηγία), τον Σταύρο Παμπαλή (σκηνοθέτης / Κύπρος) και την Claudia Schmid (δ/ντρια φεστιβάλ / Ελβετία), μαζί με 4 νεαρούς κριτές (τις Hena, Madara, Maria Beatriz και Μυρτώ) επέλεξε οκτώ ταινίες. Στη συνέχεια, μια επιτροπή από νέα άτομα 13 ως 14 ετών, που συμμετείχαν παλαιότερα στα Βραβεία Νεανικού Κοινού, οι Aifric (Ιρλανδία), Natalija (Μαυροβούνιο), Tin (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), Christina (Γροιλανδία) και Riana (Κόσοβο) παρακολούθησαν τις οκτώ ταινίες και επέλεξαν τις τρεις ως υποψήφιες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024