Η Ρωσία συνεχίζει την εκστρατεία λογοκρισίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία μπλοκάροντας την πρόσβαση στo SoundCloud, κατηγορώντας την υπηρεσία streaming μουσικής ότι φιλοξενεί «ψευδείς ειδήσεις».

Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor «περιόρισε την πρόσβαση στην υπηρεσία SoundCloud σχετικά με την τοποθέτηση περιεχομένου που περιέχει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη φύση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο έδαφος της Ουκρανίας» μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Διαβάστε επίσης: Ρωσικό πρόστιμο και στο TikTok για «γκέι προπαγάνδα»

Η φραγή επιβλήθηκε με αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με αναρτήσεις που αφορούσαν «επιθέσεις σε αμάχους, επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές και πολυάριθμες απώλειες αμάχων από τα χέρια ρώσων στρατιωτών».

Η Ρωσία έχει ψηφίσει νόμο που τιμωρεί με αυστηρές ποινές φυλάκισης όσους δεν υιοθετούν το κυβερνητικό αφήγημα σχετικά με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που συνεχίζεται στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου.

Μπλόκαρε μεταξύ άλλων την πρόσβαση στο Facebook και το Instagram και χαρακτήρισε τη μητρική εταιρεία Meta Platforms «εξτρεμιστική οργάνωση».