Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξάρχεια: Χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία ενάντια στην «ανάπλαση» στο Λόφο Στρέφη

Εξάρχεια: Χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία ενάντια στην «ανάπλαση» στο Λόφο Στρέφη

Χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης κάνει η Αστυνομία στα Εξάρχεια μετά την ένταση που σημειώθηκε στην πορεία προς το Λόφο Στρέφη κατοίκων που διαμαρτύρονται και αντιδρούν στα σχέδια «ανάπλασης»

Βράζει η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με την κυβέρνηση και τον Δήμο να επιμένουν στα αρχικά σχέδια τους σε ό,τι αφορά τη δημιουργία στάσης μετρό στην πλατεία, αλλά και την «ανάπλαση» του Λόφου Στρέφη.

Μετά τις πρωινές διαμαρτυρίες πολιτών, που οδήγησαν σε σύγκρουση με την Αστυνομία και 13 προσαγωγές, νωρίς το βράδυ πραγματοποιείται πορεία με τους κατοίκους της περιοχής να αντιδρούν στα σχέδια «ανάπλασης» μιλώντας για καταστροφή της περιοχής και ζητώντας αλλαγή σχεδίων.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη πορεία ενάντια στην κατασκευή του μετρό στην πλατεία – Επεισόδια με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Η ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, που έχει σχεδόν εγκατασταθεί τους τελευταίους μήνες στα Εξάρχεια, έκανε χρήση χημικών και κρότου λάμψης και η περιοχή για άλλη μια φορά έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Επεισόδια από το πρωί

Από το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν τις μπουλντόζες και τα συνεργεία που έχουν αναλάβει το έργο της «ανάπλασης» με το οποίο κάτοικοι και φορείς διαφωνούν μιλώντας για καταστροφή και αλλοίωση του χαρακτήρα της περιοχής.

Η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές κατοίκων της περιοχής που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία των συνεργείων και της αστυνομίας. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η επέμβαση της αστυνομίας συνέβη απλώς και μόνο επειδή ήταν παρόντες και διαμαρτύρονταν για το έργο, όπως κάνουν εδώ και πάνω από ένα χρόνο όλοι όσοι δεν θέλουν να δουν τον αγαπημένο τους Λόφο να καταστρέφεται. Οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όμως αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Μετά και τα επεισόδια αυτά, η Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη κάλεσε σε συγκέντρωση στις 7μμ της Δευτέρας, στα σκαλάκια Μπενάκη – Καλλιδρομίου.

Η Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη, καταγγέλλει στο κάλεσμα της την εισβολή των εργολάβων στο Λόφο του Στρέφη και απαγόρευση της πρόσβασης σε αυτόν. «Ο Λόφος του Στρέφη ελεύθερος θα μείνει, τσιφλίκι κανενός δεν πρόκειται να γίνει» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην έκτακτή ανακοίνωση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024