Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, 106 μέρες μετά το 7-0…

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, 106 μέρες μετά το 7-0…

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συναντηθούν 106 μέρες μετά τους περσινούς τελικούς, με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν και τους Ερυθρόλευκους να έρχονται με… φόρα από το 7-0.

Αυτό το Σαββατοκύριακο (1-2/10) διεξάγεται το Super Cup και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν τις επίσημες υποχρεώσεις τους παίζοντας απέναντι σε Προμηθέα και Κολοσσό, αντίστοιχα.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα κόντρα στους Πατρινούς, ενώ οι Πράσινοι τα… χρειάστηκαν με τους Ροδίτες, παίρνοντας όμως τη νίκη και την πρόκριση. Έτσι λοιπόν, οι δύο «αιώνιοι» τίθενται αντιμέτωποι ύστερα από 106 μέρες (τελευταίο ματς το Game 3 των τελικών), με φόντο την πρώτη κούπα της σεζόν.

Ένα παιχνίδι που κανείς τους δεν είναι έτοιμος αγωνιστικά, καθώς είμαστε πάρα πολύ νωρίς στην χρονιά. Συνεπώς το αποτέλεσμα είναι εκείνο που θα μετρήσει στο τέλος, για να δούμε ποιος από τους δύο θα φύγει χαμογελαστός από τη Ρόδο.

Το άκρως εντυπωσιακό… 7-1

Οδηγός για τον Ολυμπιακό θα είναι η περσινή σεζόν. Μπορεί να έχασαν το πρώτο μεταξύ τους ματς από τον Παναθηναϊκό, όμως στη συνέχεια σημείωσε επτά συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Euroleague, για να κλειδώσει το νταμπλ.

Μετά τη νίκη των Πράσινων στο ΣΕΦ, οι Πειραιώτες πήραν την… εκδίκησή τους στο ΟΑΚΑ για τη Euroleague. Ακολούθησε ο τελικός κυπέλλου στην Κρήτη, όπου οι Ερυθρόλευκοι πήραν το πρώτο τρόπαιο. Στην συνέχεια ήρθε η επιβλητική νίκη στο ΣΕΦ και πάλι για τη Euroleague, αλλά και το δύσκολο διπλό στο ΟΑΚΑ για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Οι δύο αιώνιοι συναντήθηκαν άλλες τρεις φορές για τους τελικούς της Basket League. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε πολύ εύκολα στο πρώτο και το τρίτο ματς, όπου πανηγύρισε τον τίτλο, ενώ στο ενδιάμεσο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, χρειάστηκε ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο για να πάρει τα ηνία και τη νίκη.

Αναλυτικά τα οκτώ παιχνίδια:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 76-81 (Πρωτάθλημα)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-84 (Euroleague)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-81 (Κύπελλο)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 101-73 (Euroleague)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-68 (Πρωτάθλημα)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-61 (Πρωτάθλημα, play offs)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-78 (Πρωτάθλημα, play offs)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 93-74 (Πρωτάθλημα, play offs)

Με τον ίδιο κορμό ο Ολυμπιακός, ολικό… λίφτινγκ για τον Παναθηναϊκό

Το πρώτο ντέρμπι γίνεται λοιπόν πολύ νωρίς στη σεζόν και όπως είναι λογικό οι δύο ομάδες δεν μπορούν να βγάλουν όλη τους την ποιότητα μέσα στο παρκέ. Κομβικό ρόλο θα παίξει ποιο σύνολο θα εμφανιστεί πιο έτοιμο για να σηκώσει το τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να ξεκινά από την καλύτερη αφετηρία καθώς έχει διατηρήσει τον βασικό κορμό του και έχει προχωρήσει σε ελάχιστες προσθαφαιρέσεις, κυρίως για να δυναμώσει περισσότερο. Σε αντίθεση με τους Πράσινους που έκαναν ολικό… λίφτινγκ.

Το «τριφύλλι» θέλησε να αφήσει πίσω του την περσινή σεζόν και έτσι οι αλλαγές ήταν πολλές. Αρχικά στη θέση του προπονητή με την ανάληψη της ηγεσίας από τον Ντέγιαν Ράντονιτς και στη συνέχεια στο αγωνιστικό κομμάτι. Αποχώρησαν παίκτες «κλειδιά» όπως ο Νέντοβιτς και ο Παπαπέτρου, ενώ έγιναν αρκετές προσθήκες όπως εκείνες των Γουόλτερς, Λι, Γκριγκόνις, Πονίτκα, Γκουντάιτις, Γουίλιαμς, Άντριους και τα αδέρφια Καλαϊτζάκη.

Εν κατακλείδι οι δύο ομάδες πήραν… διαφορετικούς δρόμους το φετινό καλοκαίρι, όμως ο στόχος είναι κοινός και δεν αλλάζει. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα παλέψουν με ό,τι έχουν για να πάρουν το τρόπαιο, όμως ένας θα πανηγυρίσει στο τέλος.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024