Με διπλή παρέμβαση στο επίδομα θέρμανσης και έκπτωση στην τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης επιχειρεί η κυβέρνηση να ζεστάνει τα νοικοκυριά, τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, δίνοντας κίνητρα στους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά και κίνητρα για όσους είναι εφικτό να επιστρέψουν στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, όσοι έλαβαν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, θα δουν φέτος περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους καθώς το επίδομα για τους περσινούς δικαιούχους αυξάνεται. Την ίδια ώρα όμως διευρύνεται και ο αριθμός των δικαιούχων, λόγω αύξησης των εισοδηματικών ορίων.
Διπλό επίδομα θα εισπράξουν τόσο τα νοικοκυριά που θα εγκαταλείψουν το κλιματιστικό ή το φυσικό αέριο και θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν το χειμώνα όσο και τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων.
Πετρέλαιο Θέρμανσης
Έναρξη χορήγησης: 15 Οκτωβρίου 2022
Συνολική επιδότηση: 300 εκατ. € (από 174 εκατ. € πέρυσι)
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.