Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Τουρκία: Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Τι αναφέρεται στη μήνυση

Μήνυση σε βάρος του αντιπροέδρου της Μπούντεσταγκ, Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, κατέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του δικηγόρου του στην Κολωνία.

Ο Κουμπίκι, ηγετικό στέλεχος των Φιλελευθέρων (FDP), κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Κάτω Σαξονία την προηγούμενη Κυριακή, χαρακτήρισε τον τούρκο πρόεδρο «μικρό αρουραίο των υπονόμων» και τον κατηγόρησε ότι εργαλειοποιεί το προσφυγικό ζήτημα προκειμένου να ασκήσει πολιτική πίεση στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: «Ένα τοπικό θερμό επεισόδιο δεν θα μείνει αναπάντητο – Θα σημάνει ολική σύρραξη»

Ο γερμανός πολιτικός επιχείρησε αργότερα να ανασκευάσει, κάνοντας λόγο για «ένα μικρό, χαριτωμένο, έξυπνο και δόλιο ον, όπως ο Ρατατούης», αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε την άλλη πλευρά, καθώς ο γερμανός πρεσβευτής στην Αγκυρα εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Τι αναφέρεται στη μήνυση

Στη μήνυσή του, ο δικηγόρος του Ερντογάν επισήμανε, σύμφωνα με το Der Spiegel, ότι ο όρος «αρουραίος των υπονόμων παραπέμπει σε ένα άτομο που θεωρείται ηθικά υποβαθμισμένο και αηδιαστικό» και υποστηρίζει ότι αυτό δεν αφορά πραγματική κριτική, αλλά συκοφαντία.

Επικαλείται, επιπλέον, θρησκευτικούς λόγους, για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει «αποδεκτή» αυτή η φράση.

«Το Ισλάμ απορρίπτει τέτοιες προσβολές» αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει ότι τα σχόλια του γερμανού πολιτικού δεν είχαν σχέση με την προσφυγική πολιτική, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο, «είναι αποδεδειγμένα αναληθές ότι ο τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης».

Ο τουρκικής καταγωγής δικηγόρος από την Κολωνία επισημαίνει ακόμη ότι ο ίδιος ο  Κουμπίκι είναι δικηγόρος και δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια σχετικά με το τι συνιστά συκοφαντική δυσφήμηση.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024