Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας έπειτα από κατηγορίες για λογοκλοπή

Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας έπειτα από κατηγορίες για λογοκλοπή

Αρχικά, ο Σιμπεάνου είπε ότι ο στόχος αυτών που δημοσίευσαν την έκθεση ήταν να εμποδίσουν τις συζητήσεις για τον εκπαιδευτικό νόμο.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας της Ρουμανίας, Sorin Cimpeanu, παραιτήθηκε την Πέμπτη, λίγες ημέρες αφότου κατηγορήθηκε για λογοκλοπή σε πανεπιστημιακό μάθημα, μια κατηγορία που ειρωνεύτηκε σε διαδικτυακές του αναρτήσεις.

Το ανεξάρτητο κανάλι μέσων ενημέρωσης PressOne ανέφερε ότι ο Σιμπεάνου αντέγραψε σε ένα πανεπιστημιακό μάθημα τα έργα άλλων καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Γεωργίας και Κτηνιατρικής στο Βουκουρέστι.

Αρχικά, ο Σιμπεάνου είπε ότι ο στόχος αυτών που δημοσίευσαν την έκθεση ήταν να εμποδίσουν τις συζητήσεις για τον εκπαιδευτικό νόμο. Στη συνέχεια είπε ότι οι άνθρωποι που ζητούσαν την παραίτησή του μετά την αποκάλυψη της λογοκλοπής του είναι «ζαβλακωμένοι».

Δεύτερη παραίτηση

Η λογοκλοπή, γενικά στις διδακτορικές διατριβές, είναι ένα σημαντικό ζήτημα μεταξύ των πολιτικών σε όλο το πολιτικό φάσμα. Για παράδειγμα, τουλάχιστον επτά από τους 24 υπουργούς Παιδείας στη μετακομμουνιστική εποχή κατηγορήθηκαν για λογοκλοπή διαφόρων επιστημονικών εργασιών. Ο Σιμπεάνου είναι μόλις ο δεύτερος από αυτούς που παραιτήθηκε.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ήταν τιμή του που ξεκίνησε τις μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα και απαριθμεί ορισμένες από τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, της «Εκπαιδευμένης Ρουμανίας», της εθνικής πολιτικής που υπερασπίστηκε ο πρόεδρος Klaus Iohannis.

Ο Klaus Iohannis, ο οποίος στο παρελθόν ήταν σφοδρός επικριτής των πολιτικών που κατηγορούνταν για λογοκλοπή, ήταν αρκετά σιωπηλός για την περίπτωση του Cimpeanu, ο οποίος επωφελήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα από την υποστήριξη του προέδρου. Καθώς ακόμη και ο πρωθυπουργός Ciuca κατηγορείται για λογοκλοπή μέρους της διδακτορικής του διατριβής, ο Iohannis αποσιώπησε την κριτική του τους τελευταίους μήνες, στρεφόμενος σε γενικότερα σχόλια σχετικά με τις ακαδημαϊκές διαδικασίες ή τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024