Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών - Επιστολή στον ΟΗΕ

Τουρκία: Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών – Επιστολή στον ΟΗΕ

Δείτε την επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ.

Νέα επιστολή στον ΟΗΕ έστειλε η Τουρκία με την οποία αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου, ενώ αναφέρεται και πάλι στην αποστρατιωτικοποίησή τους.

Στη συγκεκριμένη επιστολή η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και σημειώνει ότι οι διεθνείς συνθήκες, ακόμη και αυτή των Παρισίων στην οποία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος η Τουρκία, της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδας επί των νησιών και των θαλάσσιων ζωνών.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου, είναι πέντε σελίδες και αποτελεί την τουρκική απάντηση στην ελληνική επιστολή για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή εδώ

«Ή θα αποστρατικοποιήσετε τα νησιά ή αμφισβητώ την κυριαρχία»

Ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ, σχολιάζοντας την παραπάνω επιστολή, επισημαίνει ότι:

«Το ενδιαφέρον είναι ότι η Τουρκία επιμένει στη σύνδεση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά με την υποχρέωση της αποστρατικοποίησης “Ή θα αποστρατικοποιήσετε τα νησιά ή αμφισβητώ την κυριαρχία».

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να λέει ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υποστηρίζει επίσης ότι οι διεθνείς συνθήκες, ακόμη και αυτή των Παρισίων στην οποία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος η Τουρκία, της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των νησιών και των θαλασσίων ζωνών. Αυτό το λέει για πρώτη φορά και δείχνει πως βρίσκει ό,τι επιχείρημα μπορεί για να πριονίσει τα δικαιώματα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες.

Με παραπλανητικό τρόπο η Τουρκία αφού προηγουμένως λέει ότι η μη τήρηση της αποστρατικοποίησης αποτελεί απειλή για τη διεθνή ειρήνη καλεί την Ελλάδα σε διάλογο, ο οποίος βεβαίως δεν μπορεί να γίνει.

Ο Ερντογάν δεν αναφέρθηκε στον ΟΗΕ στο θέμα της κυριαρχίας. Η σημερινή επιστολή δείχνει ότι αυτό αποτελεί βασικό σημείο της πολιτικής της Άγκυρας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ερμηνευτούν και οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών «για λήψη μέτρων των απειλών που έρχονται από την Ελλάδα».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024