Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Αυξάνονται κατά 59% οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας

Ιταλία: Αυξάνονται κατά 59% οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν τα ιταλικά νοικοκυριά εξαιτίας των τεράστιων αυξήσεων στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο υπερδιπλασιάζεται σε σχέση με το 2021 ενώ αυξάνονται κατά 59% οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Σύμφωνα με την Arera, την Ιταλική Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Δικτύων Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το 2022 κατά μέσο όρο, τα ιταλικά νοικοκυριά πρόκειται να ξοδέψουν 1322 ευρώ για την ηλεκτρική ενέργεια, έναντι των 632 ευρώ το 2021 (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Max Rossi).

Αύξηση κατά 59%

Με παρέμβασή της, η Arera, απέφυγε τον διπλασιασμό των ρυθμιζόμενων χρεώσεων, αλλά από την 1η Οκτωβρίου η αύξηση θα αγγίξει το 59% επί των ήδη υψηλών τιμών που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμα – Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις για την ενέργεια

«Η Ιταλική Ρυθμιστική Αρχή, όπως υπογραμμίσθηκε, αποφάσισε να αναβάλει την κάλυψη της διαφοράς ανάμεσα στις τιμές που αρχικά είχαν προβλεφθεί για το περασμένο τρίμηνο, και το πραγματικό κόστος που μέχρι τώρα έχει καταγραφεί», αναφέρεται σε επίσημο ανακοινωθέν της, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το πλαφόν στην ΕΕ

Αψηφώντας τις εκκλήσεις των 15 χωρών της ΕΕ, ακόμα και φωνές μεταξύ των ευρωπαίων Επιτρόπων, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποφάσισε να μην προτείνει ανώτατο όριο τιμών στις εισαγωγές φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Politico.

Η Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Επιτροπής, Ditte Juul-Jørgensen, ανέφερε στους εξοργισμένους ευρωπαίους διπλωμάτες ότι «αντί για πλαφόν η Επιτροπή θα παρουσίαζε ένα ‘non-paper’ με προτάσεις για κοινές αγορές».

Το Βερολίνο πάντως υποστηρίζει ότι εάν επιβληθεί το ανώτατο όριο, το φυσικό αέριο θα πρέπει να αναδιανεμηθεί πολιτικά μεταξύ των χωρών της ΕΕ, αντί να κατανεμηθεί από τις δυνάμεις της αγοράς.

Οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε αυξημένη κατανάλωση – έναν τοξικό συνδυασμό που θα μπορούσε να προκαλέσει ελλείψεις, προειδοποιούν οι αξιωματούχοι.

Δείτε περισσότερα – Politico: «Οχι» Κομισιόν στην πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024