Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Επικοινωνία Ντράγκι - Μελόνι για την ενεργειακή κρίση

Ιταλία: Επικοινωνία Ντράγκι – Μελόνι για την ενεργειακή κρίση

Η νικήτρια των εκλογών και - πιθανότατα - μελλοντική πρωθυπουργός της Ιταλίας, μίλησε με τον Μάριο Ντράγκι για το φλέγον ζήτημα της ενέργειας.

H πρόεδρος του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, κατά την οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τα νέα μέτρα που υιοθέτησε η Γερμανία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Το ενεργειακό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μελόνι, εξερχόμενη από τα γραφεία του κόμματός της.

Διαβάστε επίσης: Θα είναι ο «σύμμαχος» Σαλβίνι το πρώτο πολιτικό «θύμα» της Μελόνι;

«Στην ευρωπαϊκή σύνοδο για την ενέργεια, να υπερισχύσει η λογική»

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, η νικήτρια των ιταλικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, τόνισε ότι «στην ιστορική πρόκληση της ενεργειακής κρίσης χρειάζεται μια άμεση απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την προστασία των οικογενειών και των επιχειρήσεων».

Σημείωσε ότι «καμία χώρα μέλος – χωρίς μια κοινή στρατηγική – δεν μπορεί να προσφέρει, μόνη της, αποτελεσματικές λύσεις μεγάλης διάρκειας. Ούτε εκείνες που μοιάζουν να είναι λιγότερο ευάλωτες από χρηματοπιστωτικής απόψεως».

Και προσέθεσε ότι για τον λόγο αυτό, εύχεται στην αυριανή (30/9) ευρωπαϊκή σύνοδο με θέμα την ενέργεια, «να υπερισχύσουν η λογική και η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος», λέγοντας πως σε ό,τι αφορά αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα για την Ιταλία, εύχεται να υπάρξει μια «κοινή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024