Το δείπνο του Γιάννη Μπρατάκου

Στα «Μεζεκλίκια», το ταβερνείο επί της λαχαναγοράς του Ρέντη, που ειδικεύεται στην γουρουνοπούλα, προσκάλεσε ο Γιάννης Μπρατάκος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, ένα τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ (ανάμεσά τους ένας στρατηγός ε.α. ο Νικόλαος Μανωλάκος και ένας ναύαρχος ε.α. ο Διονύσης Χατζηδάκης) για να συζητήσουν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, την πορεία προς τις εκλογές, αλλά και τα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά στην κοινωνία με το φάντασμα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης εν όψει του χειμώνα.

Στο νέο δείπνο του Γιάννη Μπρατάκου (είχαν προηγηθεί και άλλα με άλλους βουλευτές) το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι εκλογές, συζήτηση που έγινε σε δύο… δόσεις. Πρώτον πότε θα προκηρυχθούν και δεύτερον εάν η ΝΔ θα αποκτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία (στις δεύτερες εκλογές).

Υπήρξαν εκτιμήσεις ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη, αλλά ίσως και γρηγορότερα, όπως είπαν μερικοί, αλλά σε αυτό που οι πάντες συμφώνησαν (ενώπιον του Γραμματέα του Πρωθυπουργού) ήταν ότι η ΝΔ θα κερδίσει την αυτοδυναμία. Παρούσες μόνον δύο γυναίκες βουλευτές, η Άννα Καραμανλή και η Κατερίνα Μονογιού και η συζήτηση πήγε αμέσως σε κοινωνικά θέματα. Αλλά με δυο πρώην ανώτατους στρατιωτικούς και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στο «Μεζεκλίκια» έγινε ανάλυση της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας, ειπώθηκε ότι δεν παίζουμε το παιχνίδι του Ερντογάν, διότι η Ελλάδα έχει μαζί της το Διεθνές Δίκαιο. Έγινε συζήτηση και για τα εξοπλιστικά, για τα Rafale και τις φρεγάτες (πώς ελήφθη η απόφαση για τις γαλλικές).

Πηγή: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr