Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Στις 8,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Στις 8,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό, στο όριο του 8%, είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακόμα δημοσκόπηση.

Στις 8,4 μονάδες η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 3,4%.

Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα το κόμμα που θα ψηφίσει, ενώ 4,4% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν θα ψηφίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ξεπερνά το 10% η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου

Την ίδια ώρα η «ψαλίδα» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγαλώνει στο ερώτημα της εκτίμησης ψήφου.

Εκεί η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 15%, ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 5,9% και ΜέΡΑ25 με 4,1%.

Συντριπτική είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, με την πρώτη να συγκεντρώνει ποσοστό 70%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 16%.

«Προς τη λάθος πορεία»

Η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκτίμησε ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα 38% υποστήριξε ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, οι συμμετέχοντες ιεράρχησαν και το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με το 31% να υποστηρίζει πως είναι η οικονομία, το 26% η ακρίβεια, το 11% η ενεργειακή κρίση και το 8% την εξωτερική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αρνητική αξιολόγηση

Παράλληλα, αρκετά μεγάλη είναι η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων και στην αξιολόγησή τους από τους 1.306 πολίτες που συμμετείχαν στην πανελλαδική έρευνα.

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό 54% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση, την ώρα που το 39% την κρίνει θετικά. Για την αξιωματική αντιπολίτευση το 74% την αξιολογεί αρνητικά, με μόλις το 16% να την κρίνει θετικά.

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση επί… προσωπικού, το 54% κρίνει αρνητικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η αρνητική αξιολόγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα φτάνει στο 69%. Οι θετικές αξιολογήσεις φτάνουν στο 41% και 21% αντίστοιχα.

Τα «ψηλά» και τα «χαμηλά» της κυβέρνησης

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 22 – 26 Σεπτεμβρίου, την ώρα που οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την οικονομία είναι καταιγιστικές.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, αξιολόγησαν το έργο της κυβέρνησης, σημειώνοντας τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες επιδόσεις της.

Πιο αναλυτικά, στις υψηλότερες επιδόσεις, οι συμμετέχοντες τοποθετούν την προσέλκυση τουρισμού, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, την αμυντική θωράκιση της χώρας και την εξωτερική πολιτική, ενώ στις χαμηλότερες τα εργασιακά θέματα, την εγκληματικότητα, την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024