Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Υπέρ μιας νέας ευρωπαϊκής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης ο Μάριο Ντράγκι

Ιταλία: Υπέρ μιας νέας ευρωπαϊκής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης ο Μάριο Ντράγκι

Η δήλωση του Μάριο Ντράγκι έρχεται μετά την άρνηση της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για πλαφόν τιμών στις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρεται, σε δήλωσή του, στην ανάγκη να υπάρξει μια νέα, αποτελεσματική απάντηση στην ενεργειακή κρίση και στις ανάγκες των πολιτών.

Πιο αναλυτικά, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε: «Η ενεργειακή κρίση απαιτεί από την Ευρώπη μια απάντηση η οποία να επιτρέψει την μείωση του κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να περιοριστούν τα εξαιρετικά κέρδη των εισαγωγέων και παραγωγών, να αποφευχθεί η επικίνδυνη και αδικαιολόγητη έκρυθμη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και να παραμείνει, για μια ακόμη φορά ενωμένη, η Ευρώπη, απέναντι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μπροστά στις κοινές απειλές της εποχής μας, δεν μπορούμε να διχαστούμε ανάλογα με τα περιθώρια των εθνικών μας προϋπολογισμών. Στα επόμενα ευρωπαϊκά συμβούλια πρέπει να είμαστε συμπαγείς, αλληλέγγυοι και αποφασισμένοι να δράσουμε, ακριβώς όπως κάναμε με την Ουκρανία».

Διαφωνεί η Φον Ντερ Λάιεν

Να σημειώσουμε ότι, αψηφώντας τις εκκλήσεις των 15 χωρών της ΕΕ, ακόμα και φωνές μεταξύ των ευρωπαίων Επιτρόπων, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν αποφάσισε να μην προτείνει ανώτατο όριο τιμών στις εισαγωγές φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Politico.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024