Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φως στο… ημίφως του Υπουργικού Συμβουλίου

Φως στο… ημίφως του Υπουργικού Συμβουλίου

Τι έγινε στο υπουργικό συμβούλιο σε περιβάλλον... συσκότισης

Ήταν το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά την υπόθεση των υποκλοπών, ήταν επίσης η πρώτη εμφάνιση του Γιάννη Μπρατάκου στο Υπουργικό το οποίο συνεδρίασε μέσω ενεργειακής κρίσης και συνέβησαν τα ακόλουθα, τα οποία όμως δεν έδειξαν οι κάμερες και σας τα μεταφέρω πάραυτα: Πρώτο θα σημειώσω ότι το Υπουργικό έγινε υπό συνθήκας μερικής… συσκότισης. Δηλαδή χαμήλωσαν τα φώτα, τοποθετήθηκαν λάμπες led, με το Μαξίμου (και τον Πρωθυπουργό) να δίνει το παράδειγμα για εξοικονόμηση ενέργειας. Εξοικονόμηση γενικώς αφού οι υπουργοί πρόσεξαν ότι στο τραπέζι δεν υπήρχε καν το (αγαπημένο) κρύο τσάι του Πρωθυπουργού, ούτε βουτήματα, παρά μόνον εμφιαλωμένο νερό σε οικολογική συσκευασία. Ίσως επειδή το Υπουργικό πέρασε σε… χειμωνιάτικο mood.

Έγινε στο μεταξύ, πράξη αυτό που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στο προηγούμενο Υπουργικό, ήτοι να υπάρχει περισσότερη πολιτική συζήτηση. Έτσι προτού αρχίσει η προκαθορισμένη ατζέντα ο κ. Μητσοτάκης άφησε να εξελιχθεί (για αρκετή ώρα) μια ελεύθερη συζήτηση για την Ενέργεια και την Οικονομία, όπου ειπώθηκε ότι η Ευρώπη βρίσκεται πολύ κοντά στην ελληνική πρόταση για ευέλικτο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Και βέβαια όταν υπάρχει συζήτηση για την Οικονομία παρεμβαίνει ο Χρήστος Σταικούρας, ο οποίος ανακάλυψε… κρυφό κονδύλι στις εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ. Είπε συγκεκριμένα ότι το υπουργείο του είχε κοστολογήσει το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα σε 20,3 δισ. αλλά όμως δεν είχε υπολογίσει την κατάργηση του τέλους επιστροφής που είναι- κατά τον κ. Σταϊκούρα- άλλα 1,2 δισ. ευρώ. Όλοι έδωσαν συγχαρητήρια στον κ. Σταϊκούρα για αυτή την ανακάλυψη.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024