Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγή τροφής σκύλου: Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε;

Αλλαγή τροφής σκύλου: Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε;

Ο οργανισμός ενός σκύλου είναι προγραμματισμένος με διαφορετικές ανάγκες σε κάθε στάδιο της ζωής του

Η αλλαγή της τροφής του σκύλου μας, είναι σημαντική για την ανάπτυξή του και την υγεία του. Ο οργανισμός ενός σκύλου είναι προγραμματισμένος με διαφορετικές ανάγκες σε κάθε στάδιο της ζωής του. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες στο σκύλο μας ώστε να μην του προκαλέσουμε πεπτικά προβλήματα;

Πότε και γιατί πρέπει να αλλάζουμε τροφή στον σκύλο μας;

Η διατροφή του σκύλου μας συνιστάται να αλλάζει σε κάθε στάδιο της ζωής του, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Εκτός αυτού, υπάρχουν περιπτώσεις που η διατροφή του σκύλου μας πρέπει να αλλάξει λόγω εγκυμοσύνης, στείρωσης ή κάποιας πάθησης που μπορεί να έχει. Ο χρόνος που πρέπει να αλλάξετε την τροφή του σκύλου σας ποικίλει αναλόγως με τα χαρακτηριστικά της φυλής του σκύλου.

Κάποια βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταλάβετε αν θα έπρεπε να αλλάξετε την διατροφή του σκύλου σας, είναι να εξετάσετε ορισμένους παράγοντες όπως αν είναι θαμπό το τρίχωμά του, αν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα και ποσότητα των κοπράνων, αν παίρνει ή χάνει βάρος και αν τα επίπεδα ενέργειας του σκύλου είναι χαμηλά. Παρατηρώντας όλα τα παραπάνω μπορείτε να διαπιστώσετε αν το κατοικίδιό σας παίρνει όλη την ενέργεια και τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ή αν πρέπει να σκεφθείτε το ενδεχόμενο για αλλαγή τροφής του σκύλου σας.

Πως κάνουμε ομαλή μετάβαση στην τροφή του σκύλου μας;

Για να μην είναι απότομη η μετάβαση στην τροφή, τόσο για το σκύλο σας, όσο και για το πεπτικό του σύστημα, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να του δώσετε αμέσως τη νέα τροφή. Η σωστή μέθοδος είναι να εντάσσετε τη νέα τροφή σταδιακά στα γεύματα του σκύλου σας. Ξεκινήστε να βάζετε ¼ από την καινούργια τροφή και ¾ από την παλιά. Ανεβάστε το ποσοστό της νέας τροφής σταδιακά, μέχρι να φτάσετε το 100% της νέας τροφής.

Να θυμάστε ότι όσο χρόνο και να πάρει στο σκύλο σας να κάνει αυτή τη μετάβαση, είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε τον σκύλο σας για να διαπιστώσετε αν η τροφή είναι κατάλληλη για εκείνον ακόμη και μετά από αυτή.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024