Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΙΣΑ: Εξέταση μόνο σε ιατρεία για την χορήγηση ιατρικών γνωματεύσεων σε αθλούμενους

ΙΣΑ: Εξέταση μόνο σε ιατρεία για την χορήγηση ιατρικών γνωματεύσεων σε αθλούμενους

Η ιατρική εξέταση γίνεται μόνο σε ιατρεία ή πολυϊατρεία και εν γένει φορείς Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας που έχουν νομίμως λάβει βεβαίωση λειτουργίας από τους αρμόδιους φορείς για την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Την υποχρεωτικότητα της εξέτασης των αθλούμενων για την χορήγηση ιατρικής γνωμάτευσης μόνο σε ιατρεία, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), στο πλαίσιο των καταστατικών του σκοπών για την περιφρούρηση της ορθής άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, αλλά και της προφύλαξης των μελών του από τον κίνδυνο της άσκησης εναντίον τους πειθαρχικής δίωξης.

Τονίζει ότι η ιατρική εξέταση γίνεται μόνο σε ιατρεία ή πολυϊατρεία και εν γένει φορείς Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας που έχουν νομίμως λάβει βεβαίωση λειτουργίας από τους αρμόδιους φορείς για την παροχή υπηρεσιών υγείας.

«Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται ο ιατρός να μεταβαίνει στον χώρο του εκάστοτε Σωματείου, προκειμένου να εξετάσει τους αθλούμενους, με σκοπό να χορηγήσει ιατρική βεβαίωση για αθλητική ικανότητα». Ο ΙΣΑ καταλήγει ότι τόσο τα αθλητικά σωματεία και οι εν γένει χώροι άσκησης αθλημάτων, όσο και οι ιατροί-μέλη του, οφείλουν να τηρούν τα νόμιμα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024