Υπουργείο Υγείας: Συγκέντρωση αύριο των κλινικοεργαστηριακών γιατρών – Τους στηρίζουν ΙΣΑ και ΠΙΣ
Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι «όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την επιβίωση των ιατρείων της γειτονιάς».
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στηρίζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί με βασικό αίτημα την κατάργηση του clawback.
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, το συντονιστικό όργανο φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει αποφασίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 11:00, με κύριο αίτημα «την κατάργηση του clawback και την επιβίωση των ιατρείων, εργαστηρίων και πολυιατρείων».
Όλοι μαζί δίνουμε μάχη
Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι «όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την επιβίωση των ιατρείων της γειτονιάς».
«Πρόκειται για το ληστρικό μέτρο, το οποίο οδηγεί σε οικονομική ασφυξία εκατοντάδες μικρά διαγνωστικά εργαστήρια και ιατρεία, αφού τους στερεί ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους», αναφέρει ο ΠΙΣ. Μάλιστα, ήδη έχει προσφύγει στο ΣτΕ τόσο για το clawback όσο και για τα ποιοτικά κριτήρια που έχουν επιβληθεί στις απεικονιστικές εξετάσεις, που αποκλείουν τα μικρά εργαστήρια και ιατρεία από τη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων.
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Δώρο Δαναών
- «Ανάληψη ευθύνης» για την αναστάτωση στην Κυψέλη – «Διαρροή εδαφικού πολφού από αγωγό αποχέτευσης» λέει η Ελληνικό Μετρό
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Γιάννης Αϊβάζης: Ερωτευμένος ξανά μετά το διαζύγιο με την Κορινθίου
- Κουτσούμπας: Στο καλό και να μας γράφετε κύριε Μητσοτάκη – Δεν υπάρχει έντιμη διαχείριση της ανεντιμότητας
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς σας κρατάει ο Λαζαρίδης;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442