
Ζελένσκι: Συζήτησε με τον Στόλτενμπεργκ την παροχή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενημέρωσε για τη συζήτηση που είχε με τον Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συζήτησε την περαιτέρω υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της ανακοίνωσης των πρώτων αποτελεσμάτων των δημοψηφισμάτων που έγιναν σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας για την προσάρτηση στη Ρωσία. Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Στόλτενμπεργκ για την καταδίκη του στα δημοψηφίσματα τα οποία το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του αποκαλούν παράνομα και ψευδή.
- Διαβάστε επίσης: Το καθεστώς του Πούτιν μπορεί να πέσει, αλλά τι θα επακολουθήσει;
«Συζητήσαμε τις τρέχουσες εξελίξεις στο πεδίο της μάχης και την περαιτέρω υποστήριξη των κρατών μελών της Συμμαχίας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», έγραψε ο Ζελένσκι.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση
I had a call with NATO Secretary General @JensStoltenberg to thank him for decisively condemning Russia’s illegal “referenda”. We discussed current battlefield developments and further support of the Alliance’s member states to the Ukrainian Armed Forces.
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) September 27, 2022
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν


