Στους επτά μήνες πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, με πολλά να βρίσκονται σε προσφυγικές δομές. Μόνο στη χώρα μας, φιλοξενούνται περισσότερα από 150 παιδιά.

 

Δύο εβδομάδες γεμάτες χαμόγελα

Η Kaizen Gaming, η κορυφαία GameTech εταιρεία στην Ελλάδα, θέλοντας να προσφέρει ανακούφιση από τις επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης στους πιο ευάλωτους, δηλαδή στα παιδιά, ήρθε σε επαφή με την οργάνωση Help Ukraine στην Ελλάδα. Έπειτα από την ενημέρωσή της για τις ανάγκες που υφίστανται, αποφάσισε να προσκαλέσει 100 παιδιά, ηλικίας 6 έως 14 ετών, που φιλοξενούνται σε προσφυγικές δομές της Αθήνας και της Βόρειας Ελλάδας, για να περάσουν δύο εβδομάδες παιχνιδιού, εκπαίδευσης και διακοπών, σε κατασκηνώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας πλήρως τα έξοδα φιλοξενίας τους, αλλά και μεριμνώντας για την έγκαιρη μεταφορά τους.

Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες αυτών των παιδιών, η εταιρεία φρόντισε για τη διαρκή παρουσία μεταφραστών και ψυχολόγων στις κατασκηνώσεις όπου φιλοξενήθηκαν, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή προσαρμογή και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διαμονή τους. Επιπλέον, τους εξασφάλισε όλο τον αναγκαίο ρουχισμό και εξοπλισμό για να απολαύσουν στο μέγιστο τις δραστηριότητες, τον ήλιο και το παιχνίδι.

Αθλητισμός και δημιουργική απασχόληση, αλλά και ένα πλήθος από νέους φίλους βρίσκονταν επί δύο εβδομάδες στην καρδιά της καθημερινότητας των παιδιών – τα συστατικά, δηλαδή, που θα έπρεπε πάντοτε να συναποτελούν την παιδική ηλικία. Και είναι βέβαιο ότι έπειτα από την «αυλαία» της κατασκηνωτικής περιόδου, πριν από λίγες ημέρες, είχαν κερδίσει όμορφες εμπειρίες και νέα αποθέματα αισιοδοξίας.

Φροντίζοντας εκείνους που έχουν ανάγκη

Από το ξέσπασμα του πολέμου μέχρι και σήμερα, η Kaizen Gaming, η εταιρεία πίσω από τα brands Stoiximan και Betano, έχει επιδείξει εκτεταμένη κοινωνική δράση – γεγονός μάλλον αναμενόμενο, δεδομένης της γενικότερης προσφοράς της στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Μεταξύ άλλων, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προέκυψε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά 100.000€ ήδη από τον Φεβρουάριο του 2022 στον Ερυθρό Σταυρό Ρουμανίας, με στόχο την υποστήριξη των πρώτων κυμάτων προσφύγων που κατάφεραν να φτάσουν στη Ρουμανία – μια από τις 10 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία.