Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάκκαρη – Μπέιντλ 2-1: Νίκη με ανατροπή

Σάκκαρη – Μπέιντλ 2-1: Νίκη με ανατροπή

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε το πρώτο σετ απέναντι στην Κατερίνα Μπέιντλ, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και με ανατροπή προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που γίνεται στην Πάρμα.

Στον πρώτο της αγώνα στο χώμα μετά από τέσσερις μήνες, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ της Ουκρανής Κατερίνα Μπέιντλ (6-7 [2], 6-2, 6-3) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που πραγματοποιείται στην Πάρμα.

Η Ελληνίδα τενίστρια, Νο. 7 στον κόσμο, δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ απέναντι στην μαχητική Ουκρανή, που κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της Μαρίας και να κάνει το 1-0 στο τάι μπρέικ (7-2), αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της έφτασε στην ανατροπή – πρόκριση.

Διαβάστε επίσης: Ο Τσιτσιπάς θέλει «εκδίκηση»: Τιτανομαχία με τον Κύργιο στην Ελλάδα! (vid)

Μια σκληρή μάχη, που διήρκησε 2 ώρες και 45 λεπτά, με την Μαρία να δείχνει χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και να ξεπερνάει – έστω και δύσκολα – το εμπόδιο της Μπέιντλ, Νο. 124 στην παγκόσμια κατάταξη. Η συμπατριώτισσά μας έκανε το καθήκον της και πέρασε στον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ρους – Ουντβάρντι.

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 7/16 break points, αλλά είχε επίσης 8 διπλά λάθη, έναν τομέα που θα πρέπει να διορθώσει ενόψει του επόμενου παιχνιδιού, αλλά και της εν γένει παρουσίας της στο τουρνουά που διεξάγεται στην Πάρμα.

Η Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε με μπρέικ 3-1, αλλά δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της, με την Ουκρανή να απαντάει με το ίδιο… νόμισμα και να ισοφαρίζει σε 3-3. Στη συνέχεια μάλιστα η Μπέιντλ έκανε ένα ακόμα break και προηγήθηκε με 5-3. Η Μαρία κράτησε το σερβίς της και μείωσε σε 4-5 και στο 10ο game πήρε το πίσω το break, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί η Ουκρανή εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της Σάκκαρη με 7-2 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ η συμπατριώτισσά μας μπήκε στο κορτ αποφασισμένη να ισοφαρίσει και κατάφερε να κάνει break στο πρώτο game. Η Ελληνίδα προηγήθηκε με 2-0 και στη συνέχεια με 3-1 games, ενώ στο 7ο game έκανε ένα ακόμα break για το 5-2. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για την Μαρία, που έφτασε με μαθηματική… ακρίβεια στο 6-2 και στο 1-1.

Με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας βρει ρυθμό στο παιχνίδι της, η Σάκκαρη μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ και με break στο πρώτο game προηγήθηκε και πάλι με 2-0. Στο 5ο game «έσπασε» για δεύτερη φορά το σερβίς της Ουκρανής και έφτασε στο 4-1. Η Μπέιλντ πήρε πίσω το ένα break και μείωσε σε 4-2 και στη συνέχεια σε 4-3, αλλά η Μαρία δεν πτοήθηκε. Υπερασπίστηκε το σερβίς της και έφτασε στο 5-3, ενώ στο 9ο game έκανε ένα ακόμα break και έφτασε στο 6-3, με την Ελληνίδα να πανηγυρίζει την πρόκριση.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024