Η παρουσία στο γραφείο, βλέπεις, προσέφερε εύκολη πρόσβαση σε εκτυπωτή, κάτι που πλέον δεν υφίσταται. Τι γίνεται λοιπόν όσον αφορά στην εκτύπωση, την αντιγραφή και τη σάρωση από το σπίτι; Εδώ είναι που έρχονται να σώσουν την κατάσταση τα πολυμηχανήματα.

Πρόκειται για πραγματικά «πολυεργαλεία» αφού είναι σε θέση να εκτυπώσουν, να σαρώσουν και να αντιγράψουν κάθε έγγραφο -από λογαριασμούς και βεβαιώσεις, μέχρι επιστολές και εργασίες. Οι προτάσεις τελευταίας γενιάς μάλιστα υιοθετούν και αρκετά συμπαγή σχεδιασμό, καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο και ως εκ τούτου έχοντας τη δυνατότητα να χωρέσουν ακόμα και στα πιο μικρά οικιακά γραφεία.

Το χαμηλό τους κόστος τα καθιστά εξαιρετικά προσιτά ενώ οι τεχνολογίες που ενσωματώνουν κάνουν μελάνια και toner να διαρκούν ακόμη περισσότερο. Εμείς ρίξαμε μια ματιά στην αγορά και βρήκαμε τρεις προτάσεις πολυμηχανημάτων κατάλληλες για οικιακή χρήση. Εσύ δεν έχεις παρά να τους ρίξεις μια ματιά και να επιλέξεις εκείνη που σε καλύπτει περισσότερο, λύνοντας μια για πάντα έναν καθημερινό βραχνά.

HP Smart Tank 515

Εύχρηστο, ευέλικτο και με άριστη σχέση τιμής/απόδοσης, το HP Smart Tank 515 είναι ένα πολυμηχάνημα που θα κάνει απόσβεση των χρημάτων που θα δαπανήσεις γι’ αυτό σε ελάχιστο χρόνο. Διαθέτει ενσωματωμένα δοχεία και αυτόματους αισθητήρες μελάνης, προσφέροντας εύκολη αναπλήρωση με επανασφραγιζόμενες φιάλες για άριστα αποτελέσματα και τέλεια ποιότητα εκτύπωσης. Οι δε επιδόσεις του είναι το κάτι άλλο: 18.000 ασπρόμαυρες ή 8000 έγχρωμες εκτυπώσεις και μάλιστα με σπουδαία ταχύτητα που φτάνει τις πέντε και 11 σελίδες/λεπτό (σε έγχρωμη και ασπρόμαυρη λειτουργία αντίστοιχα). Το Smart Tank 515 προσφέρει δυνατότητα εκτύπωσης χωρίς περιθώρια, σάρωση σε ανάλυση έως 1200 dpi και αντιγραφή έως και 10 ασπρόμαυρων σελίδων/λεπτό. Το υπερπλήρες (dual-band Wi-Fi, USB, Bluetooth, AirPrint, ePrint, Google Cloud Print, MORPHIA) προφίλ συνδεσιμότητας, τέλος, θα σου επιτρέψει να εκτυπώσεις έγγραφα και φωτογραφίες από κάθε συσκευή και με τον τρόπο που εσύ προτιμάς, ενσύρματα ή ασύρματα.

Epson EcoTank L3251

Μία προσιτή και αξιόπιστη λύση για καθημερινές εκτυπώσεις, σαρώσεις και αντιγραφές, το Epson EcoTank L3251 δίνει έμφαση στην οικονομική λειτουργία. Εν αντιθέσει με τις ανταγωνιστικές προτάσεις στην αγορά, το EcoTank L3251 δε διαθέτει φύσιγγες μελανιών. Αντιθέτως, έρχεται με ειδικά σχεδιασμένα φιαλίδια τα οποία μπορείς να ξαναγεμίσεις, ενώ στη συσκευασία θα βρεις τα μελάνια υψηλής απόδοσης της Epson (για να καταλάβεις, περιλαμβάνει αρκετό μελάνι για την εκτύπωση 8100 ασπρόμαυρων και 6500 έγχρωμων σελίδων). Επιπρόσθετα, το πολυμηχάνημα ενσωματώνει τεχνολογία Micro Piezo χωρίς θερμότητα για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Έτσι, το κόστος ανά σελίδα παραμένει σε ασυναγώνιστα χαμηλά επίπεδα και εσύ θα είσαι σε θέση να εξοικονομήσεις έως και 90% επί του συνολικού κόστους εκτύπωσης! Το EcoTank L3251 συνοδεύεται από το app της Epson, χάρη στο οποίο θα εκτυπώσεις έγγραφα και θα προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις λειτουργίας του απ’ ευθείας από το smartphone σου.

HP Smart Tank 675

Αν οι ανάγκες εκτύπωσής σου είναι αυξημένες, τότε ενδεχομένως να πρέπει να εξετάσεις την περίπτωση του LaserJet Pro M183fw. Πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο laser πολυμηχάνημα που θα καλύψει όχι μόνο και τα πιο απαιτητικά νοικοκυριά αλλά ακόμα και μικρές επιχειρήσεις. Ο όγκος του είναι μεγαλύτερος συγκριτικά με τις άλλες δύο προτάσεις, κάτι λογικό όμως, αν αναλογιστείς ότι είναι εφοδιασμένο με αυτόματο τροφοδότη 35 φύλλων για άμεση εκτύπωση χωρίς καθυστερήσεις. Ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα και φέρει πιστοποίηση Energy Star που εγγυάται την ενεργειακά αποδοτική του λειτουργία. Μπορεί να εκτυπώσει έως και 16 σελίδες/λεπτό, ενώ πέραν των εκτυπώσεων, θα σαρώσει και θα αντιγράψει τα έγγραφά σου, ενώ μπορεί να στείλει μέχρι και φαξ. Υποστηρίζει συνδέσεις μέσω USB, Wi-Fi και Ethernet καθώς επίσης και Mobile Print με λειτουργία Smart Tasks (μέσω HP Smart) για άνετο χειρισμό από desktop, laptop και mobile συσκευές.