Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είσαι πρωτοετής; Διεκδίκησε υποτροφία έως 25.000€ από την COSMOTE

Είσαι πρωτοετής; Διεκδίκησε υποτροφία έως 25.000€ από την COSMOTE

Για 21η χρονιά, η COSMOTE στηρίζει τα όνειρα νέων φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες

Κάθε Σεπτέμβριος είναι μια νέα αρχή – όμως, αν τυχαίνει να είσαι πρωτοετής φοιτητής, το φετινό ξεκίνημα είναι το σημαντικότερο της μέχρι τώρα ζωής σου. Τίποτα δεν πρέπει να σε σταματήσει από το να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών και οικονομικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

H COSMOTE, με όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, στηρίζει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μέσα από το πρόγραμμα των Υποτροφιών, προσφέροντας ισότιμη πρόσβαση στη γνώση. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Γνωρίζοντας πως η εκπαίδευση των νέων σε ανώτατο επίπεδο συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην προσωπική τους επαγγελματική πορεία, όσο και στην ίδια την ανάπτυξη της χώρας, και θέλοντας να δημιουργήσει συνθήκες για ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, η COSMOTE προσφέρει 30 υποτροφίες, αξίας 15.000€ – 25.000€ σε πρωτοετείς φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων. Δηλώνοντας τη συμμετοχή σου μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου 2022 στο www.cosmote-scholarships.gr μπορείς να διεκδικήσεις κι εσύ την ένταξή σου στο πρόγραμμα υποτροφιών της COSMOTE, κερδίζοντας πολύτιμη υποστήριξη για την ολοκλήρωση των σπουδών σου.

Συμβάλλοντας έμπρακτα στο μέλλον της χώρας

Το φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE (2022-23) περιλαμβάνει 30 υποτροφίες. Οι 29 αφορούν συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (μπορείς να τις δεις εδώ), ενώ η υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών των Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Για τις σχολές τετραετούς φοίτησης, το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στα 15.000€, ενώ για τις σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται στα 18.750€. Οι φοιτητές που επιλέγονται κάθε χρόνο για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, λαμβάνουν 25.000€ για τη διάρκεια των σπουδών τους. Παράλληλα, όλοι οι υπότροφοι της COSMOTE εξοπλίζονται με laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και internet για όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των σπουδών τους, ενώ αποκτούν και δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο της COSMOTE TV – γιατί και η ψυχαγωγία είναι εξίσου απαραίτητη.

«Η γνώση είναι η βάση για την πρόοδο της κοινωνίας μας»

Για το πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο εντάσσεται στη στρατηγική της COSMOTE για τη διαρκή βελτίωση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού της αποτυπώματος μέσα από δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Η γνώση είναι δύναμη και αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Αυτή τη γνώση επιδιώκουν με όλη τους τη δύναμη οι νέοι φοιτητές, που περνούν τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Είμαστε περήφανοι που, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους που ξεπερνούν εμπόδια και, με στόχους, όραμα και πάθος, κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

Εδώ και 21 χρόνια, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα

Στα 21 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την έναρξητου θεσμού των υποτροφιών COSMOTE, 754 φοιτητές σε όλη την Ελλάδα έχουν πάρει τη στήριξη που χρειάζονταν για να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους, με το κονδύλι που έχει αφιερώσει η εταιρεία για αυτό το σκοπό να έχει ήδη ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της COSMOTE, το 95% των υφιστάμενων υποτρόφων δήλωσαν ότι η υποτροφία τους βοήθησε σημαντικά στις σπουδές τους, με το 72% να αναφέρει ότι έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και το 80% περίπου των παλιότερων υποτρόφων να σημειώνει ότι, μεταξύ άλλων, τους βοήθησε και στην εύρεση εργασίας, αφότου είχαν ήδη πάρει το πτυχίο τους. Ταυτόχρονα, το 85% δήλωσαν ότι οι παροχές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων διευκόλυναν τόσο τις σπουδές τους όσο και την καθημερινή τους ζωή. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που όταν κλήθηκαν να περιγράψουν με μια λέξη το πρόγραμμα, οι υπότροφοι το χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων «ευκαιρία», «ελπίδα», «στήριγμα» και – κυρίως – «σωτήριο».

Word Cloud με ορισμένες από τις συχνότερες απαντήσεις των υποτρόφων της COSMOTE που κλήθηκαν να περιγράψουν με μια λέξη το Πρόγραμμα.

Μάθε περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE και υπόβαλε την αίτησή σου εδώ.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024