Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαβρόφ - Ζαχάροβα: Λάβροι εναντίον της Δύσης - «Γκροτέσκα ρωσοφοβία»

Λαβρόφ – Ζαχάροβα: Λάβροι εναντίον της Δύσης – «Γκροτέσκα ρωσοφοβία»

Επίθεση εναντίον της Δύσης και τον ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Σεργκέι Λαβρόφ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώ και η Μαρία Ζαχάροβα επιτέθηκε στον Τζο Μπάιντεν για συστηματική διαστρέβλωση των όσων είπε ο ρώσος πρόεδρος για τα πυρηνικά

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την «πρωτοφανή» και «γκροτέσκα» ρωσοφοβία της Δύσης.

«Η ρωσοφοβία από επισήμους στη Δύση είναι άνευ προηγουμένου, η κλίμακα της είναι γκροτέσκ», είπε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατηγορώντας επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θεωρούν τον εαυτό τους «σχεδόν ως απεσταλμένο του Θεού στη Γη».

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να μετατρέψουν ολόκληρο τον κόσμο σε αυλικούς τους μέσω των κυρώσεων, είπε. Παράλληλα κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι «παίζει με την φωτιά» αναφορικά με την Ταϊβάν.

Βολές Ζαχάροβα σε Μπάιντεν

Αλλά και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, καταφέρθηκε εναντίον του Τζο Μπάιντεν και όσων είπε στην ομιλία του στον ΟΗΕ.

«Όσον αφορά στην ομιλία του αμερικανού προέδρου, νομίζω ότι ήταν απολύτως απρεπή τα όσα είπε για τη χώρα μας. Κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι η χώρα μας δήθεν απειλεί τον κόσμο με πυρηνικά όπλα».

Η ρωσίδα διπλωμάτης σημείωσε ότι η στάση αυτή ήταν μια «προπαγανδιστική προσθήκη και όχι το τι πραγματικά ειπώθηκε». «Και, δυστυχώς, αυτή ακριβώς η στάση παρουσιάζεται και πάλι στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Και ο αμερικανός πρόεδρος μόλις επιβεβαίωσε αυτό που προβάλλεται στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024