Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Lidl Ελλάς πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος μειώνει διαρκώς το ενεργειακό της αποτύπωμα

Η Lidl Ελλάς πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος μειώνει διαρκώς το ενεργειακό της αποτύπωμα

Η εταιρεία πιστοποιήθηκε και αυτό το έτος κατά ISO 50001 για το σύστημα διαχείρισης ενέργειάς της και εξασφάλισε για πέμπτη συνεχή χρονιά πράσινα πιστοποιητικά για το 100% της ενέργειας που προμηθεύεται από την Protergia, τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS.

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση κατά ISO 50001 από τον ανεξάρτητο Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) δόθηκε στη Lidl Ελλάς από τεχνικούς εμπειρογνώμονες της εταιρείας DEKRA για την επιτυχημένη εισαγωγή ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης ενέργειας. Με αυτήν πιστοποιήθηκαν συνολικά 229 καταστήματα, 5 αποθήκες και 3 κτήρια διοίκησης. Σε διεθνές επίπεδο, η Lidl πληροί ήδη το πρότυπο σε 29 χώρες.

Η διατήρηση συστήματος διαχείρισης ενέργειας και η σταδιακή πιστοποίηση των θυγατρικών εταιρειών Lidl έχει ως πλεονεκτήματα την εξοικονόμηση κόστους και μακροπρόθεσμα την προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχος του ISO 50001 είναι η συνεχής βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της εταιρείας μέσω μέτρων, υποδομών και διαδικασιών που σκοπό έχουν την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας.

Παραδείγματα συγκεκριμένων μέτρων που εφαρμόζει η Lidl είναι η χρήση φωτισμού LED, η έξυπνη τεχνολογία θέρμανσης και κλιματισμού μέσω συστήματος BMS, η εκπαίδευση των εργαζομένων στην κατανάλωση ενέργειας με συνείδηση, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η προμήθεια πράσινων πιστοποιητικών για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις της, η χρήση φυσικών ψυκτικών μέσων σε ψυκτικές εγκαταστάσεις νέων και υπό εκσυγχρονισμό καταστημάτων και αποθηκών, η τηλεμέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας κ.ά.

Μέσω των διαδικασιών διαχείρισης ενέργειας που εφαρμόζονται στη Lidl Ελλάς διασφαλίζεται η διαφάνεια σε όλες τις ενεργειακές ροές της εταιρείας και καθίσταται δυνατή η αποκάλυψη δυνατοτήτων εξοικονόμησης κόστους στα καταστήματα, τις αποθήκες και τα κεντρικά γραφεία. Αυτό, με τη σειρά του, συντελεί στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και κατ’ επέκταση στην κερδοφορία της.

Από το 2013, ξεκίνησαν να λαμβάνουν διαδοχικά οι θυγατρικές εταιρείες της Lidl την πιστοποίηση ISO 50001. Έτσι, στο σύνολο έχουν πιστοποιηθεί ήδη κατά ISO 50001 11676 καταστήματα, 183 αποθήκες και 25 κτήρια διοίκησης.

Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει τη χρηματοδότηση των πράσινων επενδύσεων. Έτσι, για πέμπτη συνεχή χρονιά η Lidl Ελλάς εξασφαλίζει εγγυήσεις προέλευσης (Πράσινα Πιστοποιητικά) για το 100% της ενέργειας που προμηθεύεται από την Protergia, τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS.

Τα Πράσινα Πιστοποιητικά καταδεικνύουν την προσήλωση της εταιρείας στη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος και στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2. Μέσω των ενεργειακών υπηρεσιών της Protergia για τις επιχειρήσεις διασφαλίζεται ότι, για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε, έχει παραχθεί ισόποση «πράσινη» ενέργεια από χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, τη χρονική περίοδο από 01.01.2021 έως 31.12.2021 ανακλήθηκαν για λογαριασμό της Lidl Ελλάς 131.933 Εγγυήσεις Προέλευσης για ηλεκτρική ενέργεια που παράχθηκε από ΑΠΕ και αντιστοιχούν στο 100% της ενέργειας που προμηθεύτηκε από την Protergia, τον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας της MYTILINEOS. Κάτοχος των παραπάνω πιστοποιητικών ήταν η «Μυτιληναίος Ανώνυμος Εταιρεία – Όμιλος Επιχειρήσεων», σύμφωνα και με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις που εκδόθηκαν από τον αρμόδιο φορέα Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ).

Επισκεφθείτε τη Lidl Ελλάς και στα:

corporate.lidl.gr

facebook.com/lidlgr

twitter.com/Lidl_Hellas_

instagram.com/lidl_hellas

linkedin.com/company/lidl-hellas

youtube.com/lidlhellas

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024