Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Απαράδεκτη η προσπάθεια της Ρωσίας για αλλαγή των συνόρων»
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την προσπάθεια της Ρωσίας να νομιμοποιήσει την παράνομη και βάρβαρη κατοχή ουκρανικών εδαφών», δήλωσε η Φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τα σχέδια των φιλορωσικών αρχών για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας, τα οποία χαρακτήρισε κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ από τη Ρωσία.
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την προσπάθεια της Ρωσίας να νομιμοποιήσει την παράνομη και βάρβαρη κατοχή ουκρανικών εδαφών», δήλωσε η κυρία Φον ντερ Λάιεν στο Γερμανικό Πρακτορείο.
«Η προσπάθεια να αλλάξουν τα σύνορα της Ουκρανίας είναι εντελώς απαράδεκτη και σαφής παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ, της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», πρόσθεσε η επικεφαλής της Κομισιόν στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Μπενφίκα – Νάπολι 2-0: «Ζωντανοί» για πρόκριση οι «Αετοί»
- Λεβερκούζεν – Νιουκάστλ 2-2: Ο Γκριμάλντο στο 88΄ έστειλε την Μπάγερ στους 9 βαθμούς πριν το Καραϊσκάκη
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]
- «Καμπανάκι» Πάουελ για πληθωρισμό και αγορά εργασίας
- Μπριζ – Άρσεναλ 0-3: Άνετοι, ωραίοι και 6Χ6 για τους Κανονιέρηδες






