Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Επίθεση στον Πούτιν από το βήμα της συνέλευσης του ΟΗΕ - Οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία

Μπάιντεν: Επίθεση στον Πούτιν από το βήμα της συνέλευσης του ΟΗΕ – Οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία

Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να στηρίζουν το Κίεβο.

Επίθεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία έκανε ο Τζο Μπάιντεν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πούτιν «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις βασικές αρχές του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ διατάσσοντας τα στρατεύματά του να εισβάλουν στην Ουκρανία, δήλωσε ο Μπάιντεν στην πρώτη του ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη μετά την εισβολή της Μόσχας.

«Αυτός ο πόλεμος αφορά την εξάλειψη του δικαιώματος της Ουκρανίας να υπάρχει ως κράτος, ξεκάθαρα και απλά, και του δικαιώματος της Ουκρανίας να υπάρχει ως λαός. Όπου κι αν βρίσκεστε, όπου κι αν ζείτε, ό,τι κι αν πιστεύετε… Αυτό θα πρέπει να σας κάνει να παγώσει το αίμα σας.

Μια χώρα «δεν μπορεί να καταλάβει το έδαφος ενός άλλου έθνους με τη βία», συνέχισε.

«Τελεία και παύλα»

«Η Ουκρανία έχει τα ίδια δικαιώματα που ανήκουν σε κάθε κυρίαρχο έθνος. Θα σταθούμε αλληλέγγυοι με την Ουκρανία που θα σταθεί αλληλέγγυα ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας, τελεία και παύλα», είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

«Τώρα βλέπουμε επιθέσεις σε σχολεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, νοσοκομεία… Ακόμα πιο τρομακτικές αποδείξεις των εγκλημάτων πολέμου της Ρωσίας», σημείωσε.

Οι ΗΠΑ θέλουν ο πόλεμος να τελειώσει με «δίκαιους όρους», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, «όρους για τους οποίους υπογράψαμε όλοι, ότι δεν μπορείς να καταλάβεις το έδαφος ενός έθνους από επιλογή».

Η μόνη χώρα που στέκεται εμπόδιο σε αυτό είναι η Ρωσία, τόνισε. Στη συνέχεια σημείωσε ότι ο Πούτιν έχει προβεί σε «απερίσκεπτες» πυρηνικές απειλές και χαρακτήρισε τα σχέδια για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στα κατεχόμενα από τη Ρωσία τμήματα της Ουκρανίας ως «απάτη».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024