Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσημο: Νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού ο Ζοσέ Ανιγκό

Επίσημο: Νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού ο Ζοσέ Ανιγκό

Ο Γάλλος είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα διατηρεί και τον ρόλο του Διευθυντή των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών - «Κάστρο» το Ρέντη με Μίτσελ, Ανιγκό, Καρεμπέ και Αβραάμ.

Ο Ολυμπιακός «θωρακίζεται» και δυναμώνει. Μετά την άφιξη του Μίτσελ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κάρλος Κορμπεράν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, οι Ερυθρόλευκοι προχώρησαν και στην αναβάθμιση του Ζοσέ Ανιγκό.

Ο Γάλλος θα διατηρήσει το πόστο του Διευθυντή των ακαδημιών του Ολυμπιακού, αλλά θα είναι πλέον και τεχνικός διευθυντής των Πειραιωτών. Ο 61χρονος θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ακαδημία και την πρώτη ομάδα και θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Ισπανό τεχνικό.

Η διοίκηση του συλλόγου του μεγάλου λιμανιού δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην ανάδειξη νέων ταλέντων, αλλά και την προώθησή τους στην πρώτη ομάδα, με τον Ζοσέ Ανιγκό στην πολύχρονη καριέρα του να έχει αναδείξει κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τόσο ως προπονητής όσο και ως τεχνικός διευθυντής, με τον Γάλλο να αναδεικνύει τους Ντιντιέ Ντρογκμπά, Σαμίρ Νασρί, Ματιέ Βαλμπουενά, Αντρέ Αγιού, Στιβ Μανταντά, Ματιέ Φλαμινί και Ντιμίτρι Παγιέ.

Παίκτες που έκαναν σπουδαία καριέρα και έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ολοι τους βγήκαν από την Μαρσέιγ. Ολοι τους όταν βρισκόταν στην ομάδα της Μασσαλίας ο Ζοσέ Ανιγκό. Αρχικά ως προπονητής και στη συνέχεια ως τεχνικός διευθυντής, ενώ πέρασε και από το πόστο του σκάουτερ. Ο Ζοσέ Ανιγκό είναι «δάσκαλος» και έχει αναγάγει σε επιστήμη την ανεύρεση ταλέντων και την «μετατροπή» τους σε παίκτες πρώτης γραμμής. Ενας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και έχει ως… αποστολή του να δημιουργεί τα νέα αστέρια του ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ζοσέ Ανιγκό ήταν ο άνθρωπος που ανέδειξε ουσιαστικά και τον Γιώργο Μασούρα, όταν ο Γάλλος ήταν προπονητής στον Πανιώνιο. Ο 61χρονος ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τον διεθνή εξτρέμ να ανέβει επίπεδο και να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, με τον 28χρονο να είναι πλέον βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Ζοσέ Ανιγκό θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού, Μίτσελ, όπως επίσης με τον αθλητικό διευθυντή των Πειραιωτών, Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά και τον γενικό αρχηγό των πρωταθλητών, Αβραάμ Παπαδόπουλο. Το Ρέντη θα μετατραπεί σε κάστρο, με τον Ολυμπιακό να «θωρακίζεται» και να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς.

Μετά τις σπουδαίες μεταγραφές που έγιναν το τελευταίο διάστημα, ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα και σε οργανωτικό επίπεδο, με τον Μίτσελ να επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών και τον Ζοσέ Ανιγκό να είναι πλέον και τεχνικός διευθυντής των πρωταθλητών, εκτός από Διευθυντής των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών. Ενας άνθρωπος που γνωρίζει το ποδόσφαιρο όσο ελάχιστοι.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι ο Ζοζέ Ανιγκό αναλαμβάνει τη θέση του Director of Football.

Ο Ανιγκό, παράλληλα με τον νέο του ρόλο, παραμένει διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και θα συνδέσει τη λειτουργία της πρώτης ομάδας, της δεύτερης και των τμημάτων υποδομής.

Ο 61 ετών Γάλλος έχει ταυτίσει το όνομά του με τη Μαρσέιγ, στην οποία εργάστηκε αρχικά ως προπονητής των τμημάτων υποδομής, καθοδηγώντας παίκτες όπως οι Σαμίρ Νασρί, Σεϊντού Κεϊτά, Ματιέ Φλαμινί, Αντρέ και Τζόρνταν Αγιού.

Ακολούθως ως προπονητής της πρώτης ομάδας την οδήγησε το 2004 στον τελικό του Κυπέλλου UEFA και ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ένα πρωτάθλημα, τρία κύπελλα, πέντε παρουσίες στο Champions League και τέσσερις στο UEFA, έχοντας συνεργαστεί με παίκτες όπως οι Ντρογκμπά, Ριμπερί, Βαλμπουενά, Μπεν Αρφά, Μπαρτέζ και Μανταντά.

Έχει κοουτσάρει ως πρώτος προπονητής αρκετές ομάδες, ενώ τον Οκτώβριο του 2019 ανέλαβε επικεφαλής του σκάουτινγκ της Νότιγχαμ Φόρεστ».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024