Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To πρώτο φεστιβάλ οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα, μια γιορτή για το περιβάλλον

To πρώτο φεστιβάλ οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα, μια γιορτή για το περιβάλλον

Μια γιορτή για το περιβάλλον ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες, με είσοδο ελεύθερη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην ΟΑΣΗ, πρώην camping.

Σημαντικές συζητήσεις, γαστρονομικές συναντήσεις, ποδηλατικές διαδρομές, περιπατητικές δράσεις στους συνοικισμούς, πικ νικ με μουσική από DJs και τοπικές μπάντες, και πολλές παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού για το περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα.

Έναν πρότυπο θεσμό και μία από τις βασικές δράσεις παρακαταθήκης του προγράμματός της εγκαινιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την ΟΑΣΗ, το πρώην κάμπινγκ της Ελευσίνας.

Διαβάστε επίσης: Εκπαιδευτικά εργαστήρια σχεδιασμού και κατασκευής κινητών κήπων για παιδιά στην Ελευσίνα

Οι δράσεις και τα δρώμενα

Το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^, το πρώτο που διοργανώνεται στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, είναι μια διήμερη γιορτή που αντλεί τη θεματική της από το περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα και περιλαμβάνει εργαστήρια με τη συμμετοχή επιστημόνων, ερευνητών για την ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις, όπως περιπάτους στους συνοικισμούς της πόλης, εργαστήρια για παιδιά, πικ νικ με μουσική από DJs και μπάντες της περιοχής, ξεναγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές και γαστρονομικές συναντήσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσεων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρώτης πειραματικής έκδοσης του Ecoculture Festival^, θα πραγματοποιηθεί το Ecoculture Dialogues, ποικίλες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη βιώσιμη καινοτομία και την αγροδιατροφή, ενώ για παιδιά 8 έως 14 ετών θα διοργανωθεί το Μυστήριο_46   Αρθρωτοί Κήποι, ένα ευφάνταστο εργαστήριο κηποτεχνίας, που συνδυάζει την καλλιέργεια με τις νέες τεχνολογίες.

Ποικίλες παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, όπως το 2023 Eleusis Open Farm Days με περισσότερες από 15 φάρμες της περιοχής να υποδέχονται το ευρύ κοινό παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους, ποδηλατικές διαδρομές μέσα την πόλη αλλά και στις γραμμές του τρένου (railbiking), προβολή ταινιών και  ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον, καθώς και ένα πικ νικ με μουσική από DJs και μπάντες της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής.

Ταξίδι στον Πόντο

Επιπλέον, στις 24 Σεπτεμβρίου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Γεωργίας Μαυραγάνη, θα πραγματοποιηθεί το Μυστήριο_38 Μουσική των σπιτιών, επιτόπιες διαδρομές στον συνοικισμό των Ποντίων της Ελευσίνας με επιλεγμένες μουσικές να διαχέονται στον δημόσιο χώρο μέσα από τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει το Μυστήριο_49 Συμπόσιο #2 – Εύξεινος Πόντος,έναβιωματικό ταξίδι στις γεύσεις και τα έθιμα του Πόντου με βασικό άξονα την πολιτισμική ανταλλαγή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού του τόπου, σε συνεργασίαμε τον Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα».

Πληροφορίες

https://2023eleusis.eu/mystirio_50-ecoculture-festival

Στο πλαίσιο του Πρώτου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα, Μυστήριο_ 50  Ecoculture Festival ^, που διοργανώνει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, προσφέρεται δωρεάν μετακίνηση για το κοινό από Αθήνα προς Ελευσίνα με επιστροφή. Σημείο συνάντησης: Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. (Ερμού & Πειραιώς).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024