Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεμίρης: Στην επισύνδεση Ανδρουλάκη τηρήθηκε απόλυτα η διαδικασία

Δεμίρης: Στην επισύνδεση Ανδρουλάκη τηρήθηκε απόλυτα η διαδικασία

«Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι δημόσια»

Για απόλυτη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών όσον αφορά την επισύνδεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, έκανε λόγο στην εξεταστική της Βουλής που είναι επιφορτισμένη με την έρευνα της υπόθεσης των υποκλοπών, ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

«Η διαδικασία για την επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη τηρήθηκε απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα. Ξεκίνησε από εκεί που έπρεπε να ξεκινήσει, έφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσει και εγκρίθηκε όπως έπρεπε να εγκριθεί» φέρεται να δήλωσε ο κ. Δεμίρης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Οι απόρρητες αναφορές της ΕΥΠ για το χαμένο «αρχείο Ανδρουλάκη»

Πρόσθεσε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι «αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι δημόσια».

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες ο διοικητής της ΕΥΠ απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης επικαλούμενος τη ρήτρα εχεμύθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο ο κ. Δεμίρης υποστήριξε ότι η νομιμότητα τηρήθηκε και για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Αυτοματοποιημένος μηχανισμός καταστροφής

Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης, φέρεται να ανέφερε – μεταξύ άλλων και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες – ότι στην ΕΥΠ λειτουργεί αυτοματοποιημένος μηχανισμός καταστροφής των ψηφιακών αρχείων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο ίδιος ζήτησε να σταματήσει η καταστροφή των αρχείων.

Ο επικεφαλής της ΕΥΠ φέρεται να δήλωσε επίσης στην Εξεταστική ότι η υπηρεσία δεν χρησιμοποιεί Predator, λέγοντας ότι υπάρχει τριπλό ελεγκτικό φίλτρο για τις ενέργειες της υπηρεσίας (εισαγγελέας, ΑΔΑΕ, Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας).

Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής αν θα μπορούσε να άρει το απόρρητο ο Πρωθυπουργός, ο κ. Δεμίρης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ανέφερε ότι αν και βάσει νόμου θα μπορούσε να γίνει, ο ίδιος δεν είναι σίγουρος ότι η άρση του απορρήτου από τον πρωθυπουργό θα ήταν χρήσιμη, και δη σε μια υπηρεσία που από τη φύση της χρειάζεται μυστικότητα για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024