ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 59,7% στον τζίρο καταλυμάτων τον Ιούλιο – Στο 33,4% η αντίστοιχη στην εστίαση
Ξεπέρασαν το «ταβάνι» του 2019
Κατακόρυφη άνοδο σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων τόσο στον κλάδο των καταλυμάτων όσο και σε εκείνον της εστίασης κατά τον Ιούλιο του 2022.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων (κλάδος 55 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2022 ανήλθε σε 1.515.892.133 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 59,7% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021, όπου είχε ανέλθει σε 949.372.488 ευρώ.
- Διαβάστε επίσης: Βασίλης Κικίλιας: Κορυφαίος προορισμός πλέον η Ελλάδα – Έτοιμοι για τα επόμενα βήματα

Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης (κλάδος 56 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2022 ανήλθε σε 266.398.024 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 33,4% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021, όπου είχε ανέλθει σε 199.754.443
ευρώ.
Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης (κλάδοι 55 και 56 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2022 ανήλθε σε 1.782.290.157 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 55,1% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021, όπου είχε ανέλθει σε 1.149.126.931 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2021 μεγαλύτερη από 1,0% (Πίνακας 1), η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2022 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2021 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (91,1%) και η μικρότερη αύξηση (14,9%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
- Ο Θεοδόσης Μούγιος πίσω από τον… Zhukov – Καταδίκη ενός χρόνου για το γαλάζιο τρολ του Διαδικτύου
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442